HomeAmbulante Fiom › Jonge Moedergroep
Zoom:

Jonge Moedergroep

Doel:

De Fiom organiseert bijeenkomsten voor meiden van 14 tot 23 jaar die zwanger zijn of al moeder zijn geworden en graag hun ervaringen met elkaar willen uitwisselen. Bij de Jonge Moeder Groep worden thema’s besproken die door de deelnemers zelf aangedragen worden, en er worden leuke activiteiten georganiseerd.

Meer informatie:


Werkwijze:

Neem contact op met het Fiom-bureau bij jou in de buurt voor meer informatie. De Fiom beheert ook de website www.tienermoeders.nl waar je meer informatie kunt krijgen over zwangerschap, ouderschap ed. Hier kun je een eigen profiel aanmaken om te reageren op forums. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met een hulpverlener via e-mail of via de chat op deze website.

-----------------------

Extra informatie over deelname:

- Individuele en systeemhulpverlening is gratis. Voor groepen, informatieavonden, scholingen en trainingen wordt een bijdrage gevraagd.- De Fiom verzorgt op aanvraag ook voorlichtingen in het onderwijs.- De Fiom heeft een ruim scholingsaanbod voor professionals, bijvoorbeeld de KNOV geaccrediteerde scholingen voor verloskundigen over Tienerzwangerschappen en Zwangerschapsverlies.Doelgroep


- Voor vrouwen - van 14 tot 23 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
Gegevens ingevoerd: 13-11-2005 11:44:56
Laatste wijziging: 27-6-2011 10:20:31

Extra informatie over deelnemers


Motivatie voor deelname:
Gewenst

Aangeboden door:

Ambulante Fiom


Bezoekadres: Kruisstraat 1 (hoofdkantoor), 5211 DT 's-Hertogenbosch
Postadres: Kruisstraat 1, 5211 DT 's-Hertogenbosch
E-mail: info@fiom.nl
Telefoonnummer: 088 - 1264900
Faxnummer: 073 - 6122390
Website: www.fiom.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Welzijnsinstelling


Doelstelling of kernactiviteit:
De Fiom biedt psychosociale hulp, informatie en advies op de aandachtsgebieden: 1- Onbedoelde zwangerschap: besluitvormingsgesprekken en nazorg, tienerzwangerschappen en tienerouderschap 2- Vruchtbaarheidsproblemen, ongewenste kinderloosheid, zwangerschapsverlies 3- Afstand ter adoptie, adoptienazorg en zoekacties naar familieleden. De Fiom doet dit door hulpverlening; preventie en expertiseoverdracht.


Belangrijkste doelgroepen:
De Fiom biedt hulpverlening aan tieners en volwassenen afhankelijk van de hulpvraag.


Soorten diensten of activiteiten:
De Fiom biedt hulp bij een aantal specifieke levensvragen; op basis van deze gespecialiseerde psychosociale hulpverlening ontwikkelt zij nieuwe methodieken en preventieactiviteiten opdat cliënten zo snel mogelijk (weer) het heft in eigen handen kunnen nemen.

De Fiom wisselt haar expertise uit met andere (internationale) organisaties en draagt deze voor een deel ook aan hen over. De levensvragen waarbij de Fiom ondersteuning biedt, hebben te maken met: (on)bedoelde zwangerschap, ongewenste kinderloosheid, afstand doen van een kind, afgestaan/geadopteerd zijn, adoptienazorg en (inter)nationale zoekacties naar familieleden.