HomeAmbulante Fiom › Jonge Vadergroep
Zoom:

Jonge Vadergroep

Doel:

Ook jonge vaders tot 26 jaar kunnen bij de Fiom terecht met al hun vragen. Op sommige bureaus worden groepen georganiseerd speciaal voor jonge vaders. Neem contact op met het Fiom-bureau bij jou in de buurt voor meer informatie. Op de Fiom-website www.tienermoeders.nl is een speciale button voor jonge vaders. Hier kunnen zij terecht voor specifieke informatie, in contact komen met andere jonge vaders en hun vragen stellen aan hulpverleners via chat en e-mail.

Meer informatie:


Werkwijze:

Bij jonge vaders is in tegenstelling tot jonge moeders het niet altijd vanzelfsprekend dat zij een rol krijgen in de opvoeding van hun kind. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: soms weten ze niet dat ze vader zijn, soms willen ze zelf geen rol, of soms mogen ze geen rol van de moeder van hun kind. Vragen rond erkenning, rol in de opvoeding, financiën en de emotionele band die een vader met zijn kind kan hebben, worden daardoor niet altijd beantwoord. Jonge vaders kunnen met al hun vragen terecht bij de Fiom.

-----------------------

Extra informatie over deelname:

- Individuele en systeemhulpverlening is gratis. Voor groepen, informatieavonden, scholingen en trainingen wordt een bijdrage gevraagd.- De Fiom verzorgt op aanvraag ook voorlichtingen in het onderwijs.- De Fiom heeft een ruim scholingsaanbod voor professionals, bijvoorbeeld de KNOV geaccrediteerde scholingen voor verloskundigen over Tienerzwangerschappen en Zwangerschapsverlies.Doelgroep


- Voor mannen - van 14 tot 26 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
Gegevens ingevoerd: 7-1-2009 15:36:56
Laatste wijziging: 27-6-2011 10:20:35

Extra informatie over deelnemers


Motivatie voor deelname:
Gewenst

Aangeboden door:

Ambulante Fiom


Bezoekadres: Kruisstraat 1 (hoofdkantoor), 5211 DT 's-Hertogenbosch
Postadres: Kruisstraat 1, 5211 DT 's-Hertogenbosch
E-mail: info@fiom.nl
Telefoonnummer: 088 - 1264900
Faxnummer: 073 - 6122390
Website: www.fiom.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Welzijnsinstelling


Doelstelling of kernactiviteit:
De Fiom biedt psychosociale hulp, informatie en advies op de aandachtsgebieden: 1- Onbedoelde zwangerschap: besluitvormingsgesprekken en nazorg, tienerzwangerschappen en tienerouderschap 2- Vruchtbaarheidsproblemen, ongewenste kinderloosheid, zwangerschapsverlies 3- Afstand ter adoptie, adoptienazorg en zoekacties naar familieleden. De Fiom doet dit door hulpverlening; preventie en expertiseoverdracht.


Belangrijkste doelgroepen:
De Fiom biedt hulpverlening aan tieners en volwassenen afhankelijk van de hulpvraag.


Soorten diensten of activiteiten:
De Fiom biedt hulp bij een aantal specifieke levensvragen; op basis van deze gespecialiseerde psychosociale hulpverlening ontwikkelt zij nieuwe methodieken en preventieactiviteiten opdat cliënten zo snel mogelijk (weer) het heft in eigen handen kunnen nemen.

De Fiom wisselt haar expertise uit met andere (internationale) organisaties en draagt deze voor een deel ook aan hen over. De levensvragen waarbij de Fiom ondersteuning biedt, hebben te maken met: (on)bedoelde zwangerschap, ongewenste kinderloosheid, afstand doen van een kind, afgestaan/geadopteerd zijn, adoptienazorg en (inter)nationale zoekacties naar familieleden.