HomeAmbulante Fiom › Zwangerschapsverlies
Zoom:

Zwangerschapsverlies

Doel:

Zwangerschapsverlies kent verschillende vormen. Het kan gaan om een miskraam, afbreking van de zwangerschap na prenatale diagnostiek of perinatale sterfte. Wij begeleiden u bij uw verdriet en het verwerken van dit verlies, zowel individueel als in een gespreksgroepDe Fiom biedt ook begeleiding bij het keuzeproces wanneer na prenatale diagnostiek blijkt dat er sprake is van ernstige afwijkingen in de ontwikkeling van de foetus: kiest u voor het uitdragen van de zwangerschap of kiest u voor het afbreken van de gewenste zwangerschap.


Werkwijze:

De Fiom beidt hulpverlening aan mannen en vrouwen die recent of in het verleden te maken hebben gehad met een (herhaalde) miskraam; een vroege doodgeboorte; een perinatale sterfte of het afbreken van de zwangerschap na prenatale diagnostiek.

De Fiom geeft ook scholingen over zwangerschapsverlies aan verloskundigen (KNOV geaccrediteerd) en andere beroepsgroepen.

-----------------------

Extra informatie over deelname:

- Individuele en systeemhulpverlening is gratis. Voor groepen, informatieavonden, scholingen en trainingen wordt een bijdrage gevraagd.- De Fiom verzorgt op aanvraag ook voorlichtingen in het onderwijs.- De Fiom heeft een ruim scholingsaanbod voor professionals, bijvoorbeeld de KNOV geaccrediteerde scholingen voor verloskundigen over Tienerzwangerschappen en Zwangerschapsverlies.Doelgroep


- Voor vrouwen - vanaf 14 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
Gegevens ingevoerd: 7-1-2009 15:57:46
Laatste wijziging: 27-6-2011 10:20:53

Extra informatie over deelnemers


Motivatie voor deelname:
Gewenst

Aangeboden door:

Ambulante Fiom


Bezoekadres: Kruisstraat 1 (hoofdkantoor), 5211 DT 's-Hertogenbosch
Postadres: Kruisstraat 1, 5211 DT 's-Hertogenbosch
E-mail: info@fiom.nl
Telefoonnummer: 088 - 1264900
Faxnummer: 073 - 6122390
Website: www.fiom.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Welzijnsinstelling


Doelstelling of kernactiviteit:
De Fiom biedt psychosociale hulp, informatie en advies op de aandachtsgebieden: 1- Onbedoelde zwangerschap: besluitvormingsgesprekken en nazorg, tienerzwangerschappen en tienerouderschap 2- Vruchtbaarheidsproblemen, ongewenste kinderloosheid, zwangerschapsverlies 3- Afstand ter adoptie, adoptienazorg en zoekacties naar familieleden. De Fiom doet dit door hulpverlening; preventie en expertiseoverdracht.


Belangrijkste doelgroepen:
De Fiom biedt hulpverlening aan tieners en volwassenen afhankelijk van de hulpvraag.


Soorten diensten of activiteiten:
De Fiom biedt hulp bij een aantal specifieke levensvragen; op basis van deze gespecialiseerde psychosociale hulpverlening ontwikkelt zij nieuwe methodieken en preventieactiviteiten opdat cliënten zo snel mogelijk (weer) het heft in eigen handen kunnen nemen.

De Fiom wisselt haar expertise uit met andere (internationale) organisaties en draagt deze voor een deel ook aan hen over. De levensvragen waarbij de Fiom ondersteuning biedt, hebben te maken met: (on)bedoelde zwangerschap, ongewenste kinderloosheid, afstand doen van een kind, afgestaan/geadopteerd zijn, adoptienazorg en (inter)nationale zoekacties naar familieleden.