HomeArt.1 › Trainingen en workshops
Zoom:

Trainingen en workshops

Doel:

Art.1 verzorgt op de praktijk gerichte trainingen en workshops op maat. Het aanbod varieert van korte workshops tot uitgebreide trainingsprogramma's voor uiteenlopende doelgroepen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Met dit aanbod wil Art.1 individuen en organisaties concrete handvatten te bieden om discriminatie te kunnen onderkennen en tegengaan. De trainingen en workshops zijn gebaseerd op de brede expertise van Art.1 op alle discriminatiegronden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de unieke combinatie van mogelijkheden die Art.1 biedt: van (juridisch) beleidsadvies, didactische ondersteuning, literatuur- en materiaalonderzoek tot trainingen met acteur, materiaalontwikkeling en (organisatie)onderzoek. Het trainings- en workshopaanbod van Art.1 richt zich op alle groepen in de samenleving.

Trainingen

Art.1 denkt graag met u mee over op maat gemaakte trainingen voor uw organisatie. De volgende trainingen en workshops biedt Art.1 standaard aan:

- Diverse trainingen en workshops over diversiteitsmanagement

- Training 'Iedereen aan de slag'

- Training 'Reageren op discriminerend gedrag en stereotypen'

- Weerbaarheidstraining 'Reageren op discriminerend gedrag'

- Training 'Discriminatie onderkennen in de hulpvraag'

- Training in dialoogvaardigheden

- Supervisie

Kijk op de website voor meer informatie over de verschillende trainingen.Doelgroep


- Voor iedereenGegevens ingevoerd: 8-1-2013 11:23:16
Laatste wijziging: 10-6-2020 16:21:33

Aangeboden door:

Art.1


Bezoekadres: Grotekerkplein 5 Rotterdam
Postadres: Postbus 19192, 3501 BD Rotterdam
Website: www.art1.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Art.1 is het landelijk kenniscentrum op het gebied van discriminatie op alle gronden (leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst etc.) Iedereen die discriminatie wil of moet voorkomen en bestrijden, zoals overheden, bedrijven en belangenorganisaties, kan bij Art.1 terecht voor informatie, onderzoek, advies en training op maat.


Soorten diensten of activiteiten:
De lokaal en regionaal werkende antidiscriminatiebureaus (ADB's) en meldpunten bieden onder meer ondersteuning en advies bij klachten, organiseren projecten, geven voorlichting en registreren klachten over en meldingen van discriminatie. Het landelijk bureau is een expertisecentrum dat onder meer adviseert over (overheids)beleid en de leden ondersteunt in hun werkzaamheden.