HomeBrasa Zorggroep Nederland › Depressief probleemgedrag

Depressief probleemgedrag

Doel:

Wij bieden hulp in de vorm van aandacht, ondernemen van activiteiten zoals boodschappen doen, fietsen, of lekker koffie drinken, veel praten over de dagelijkse beslommeringen, maar nooit te serieuze of geladen onderwerpen.


Werkwijze:

De meest voorkomende tekenen van een depressie zijn: concentratieproblemen, vergeetachtigheid en besluiteloosheid, moeite met inslapen of doorslapen of moeilijk uit bed komen, verstopping, droge mond, onverklaarbare pijn, duizeligheid, hartkloppingen, trillende handen, druk op de borst, hoofd- en rugpijn, denken aan de dood en het hiernamaals.

Moeilijk herkenbaar

Toch is het moeilijk een depressie te herkennen, vooral bij ouderen, hun stemming is mat, gelaten en lusteloos, in gezelschap weten ze het goed te verbergen. Ouderen denken ook vaak dat het normaal is dat hun stemming zo is omdat ze zich vaak eenzaam voelen. Ouderen praten ook niet vaak over hun gevoelens omdat ze anderen er niet mee willen belasten.

Hulp door aandacht

Wij bieden hulp in de vorm van aandacht, ondernemen van activiteiten zoals boodschappen doen, fietsen, of lekker koffie drinken, veel praten over de dagelijkse beslommeringen, maar nooit te serieuze of geladen onderwerpen. Wij houden de familie ook betrokken en stimuleren hen om zo normaal mogelijk om te gaan met de depressie en bieden informatie. Wij raden de familie aan om ook zo veel mogelijk contact te onderhouden en de situatie niet te onderschatten.

Alles gebeurt in goed overleg met de familie en de huisarts of specialist.Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 17-7-2013 10:26:14

Aangeboden door:

Brasa Zorggroep Nederland


Bezoekadres: Socratesstraat 24 Amsterdam
Postadres: Socratesstraat 24, 1064 ZH Amsterdam
Telefoonnummer: 020-3319633
Telefoonnummer: 06-15872832
E-mail: info@brasazorggroepnederland.nl
Website: www.brasazorggroepnederland.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Brasa Zorggroep Nederland doorbreekt onwetendheid en onmacht door te zorgen voor een integrale aanpak van zorg en dienstverlening aan ouderen en jongeren in hun vertrouwde omgeving. Wij kennen geen wachttijden en kunnen gelijk de professionele hulp bieden, die u van ons verlangd.


Soorten diensten of activiteiten:
Brasa Zorggroep Nederland verleend thuiszorgdiensten in de zorgregio's: Amsterdam, Zaanstreek/Waterland en Amstelland-Meerlanden.