HomeCharim Vitaal › Logopedie
Zoom:

Logopedie

Doel:

Logopedie is bedoeld voor volwassenen die door neurologische stoornissen (stoornissen in de hersenen) en spierziekten problemen hebben met taal, spraak, stem, ademhaling, eten en/of drinken (slikken).


Werkwijze:

Deze stoornissen kunnen voorkomen na bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding, bij Parkinson, MS, ALS, maar ook bij een (beginnende) dementie. De behandelingen vinden bij voorkeur plaats in één van de locaties van Charim, maar de logopedist kan ook bij u thuis komen.

Behandeling

Tijdens uw eerste afspraak doet de logopedist onderzoek naar de spraak-, taal-, stem-, ademhalings- en/of slikproblemen. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld. Door oefeningen wordt gewerkt aan het verbeteren van de taal, spraak en/of het slikken. De logopedist kan u adviseren over het gebruik van hulpmiddelen zoals ondersteunende communicatiehulpmiddelen, aangepaste voedingsconsistenties of drinkbekers. Ook begeleidt zij u bij het leren omgaan met de belemmeringen en de gevolgen daarvan.

Aanmelden

Voor logopedie kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier of bel naar: 0800 0711. Wilt u gebruik maken van logopedie, dan hebt u een schriftelijke verwijziging van uw (huis)arts nodig. In het basispakket van de zorgverzekering is logopedie opgenomen en wordt onbeperkt vergoed.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 55 jaar
Gegevens ingevoerd: 24-1-2013 11:25:04
Laatste wijziging: 14-4-2018 11:19:33

Aangeboden door:

Charim Vitaal


Bezoekadres: Grote Beer 10 Veenendaal
Postadres: Grote Beer 10, 3902 HK Veenendaal
Telefoonnummer: 0800 0712
E-mail: vitaal@zorggroepcharim.nl
Website: www.zorggroepcharim.nl/charimvitaal

Route / kaart:Organisatie Type
Huisartsen en therapeuten


Doelstelling of kernactiviteit:
Een team van deskundigen biedt u multidisciplinaire zorg en werkt nauw samen met u én met elkaar aan verbeteringen en oplossingen.


Belangrijkste doelgroepen:
Charim Vitaal is gespecialiseerd in complexe ouderenzorg Charim Vitaal is werkzaam in Veenendaal, Amerongen, Rhenen, Zeist, Woudenberg en wijde omgeving. De therapeuten werken op locatie of komen bij u thuis.


Soorten diensten of activiteiten:
Hebt u problemen gekregen met bewegen of het aannemen van een juiste houding dan kan de fysiotherapeut of oefentherapeut u helpen. De ergotherapeut helpt u om de dagelijkse dingen, zoals het huishouden of persoonlijke verzorging, in de eigen omgeving te blijven doen. De logopedist behandelt u bij taal-, ademhaling-, spraak en slikproblemen. De diëtist kan u adviseren rondom alle voedings- en dieetvragen.