HomeDe Hartekamp Groep › Leren werken
Zoom:

Leren werken

Doel:

Bij de Hartekamp Groep helpen we jongeren met een beperking graag met het vinden van werk. Dat is niet altijd makkelijk als je een handicap hebt. Jongeren kunnen bij ons stagebureau terecht maar we helpen ook met werken en leren. Ook bieden we jobcoaching. Waarbij we onze cliënten vragen: “Wat wil jij? Welk beroep kun jij goed uitoefenen?” Samen vinden we altijd een mogelijkheid.

Meer informatie:
 


Werkwijze:

Stagebureau

Jongeren die denken dat ze echt werk aankunnen, kunnen eerst oefenen met een stage. Ons stagebureau helpt daarbij. Een stage kan een half jaar tot 2 jaar duren dus de cliënt heeft alle tijd om te wennen. Bij het Stagebureau doen we een test om te kijken wat de cliënt kan en wil. En we begeleiden jongeren tijdens de stage natuurlijk goed. Je kunt stage lopen bij de Hartekamp Groep of bijvoorbeeld in een winkel, kinderboerderij of bij de gemeente.

Werken en leren

Bij de afdeling werken en leren van het Loopbaancentrum kun je leren zo zelfstandig mogelijk te werken. We bereiden cliënten voor op een werkplek bij de kleinschalige werkplekken, jobcoaching of de sociale werkvoorziening. We kijken bijvoorbeeld naar een goede werkhouding, afspraken maken en houden, omgaan met een agenda en samenwerken.

Jongeren met een beperking gaan aan het werk op één van onze werkplekken, zoals Cadeauwinkel Jansje, kinderboerderij het Molentje of stadskantoor Beverwijk. Natuurlijk worden cliënten op hun werkplek altijd begeleid.

Jobcoaching

Onze jobcoaches helpen jongeren met een beperking om een echte baan te vinden die goed bij hen past. De jobcoach bespreekt met de cliënt wat hij of zij wil en kan. En gaat daarna samen op zoek naar de gewenste baan. Tijdens het werk komt de jobcoach regelmatig langs om te kijken hoe het gaat. En biedt ondersteuning bij vragen of problemen.

We bieden een gevarieerd werkaanbod. Bijvoorbeeld assistent conciërge op een school, medewerker in een supermarkt, bedrijfsrestaurant of verzorgingstehuis. Of administratiemedewerker of garagemedewerker. De jobcoach helpt om een keuze te maken.

Meer informatie op de site van Het Loopbaancentrum

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met het Cliëntservicepunt van de Hartekamp Groep. U kunt ook aangeven dat u teruggebeld wilt worden.Contactpersoon:
Naam: Cliëntservicepunt
Telefoonnummer: 023 - 510 14 15
E-mail: csp@hartekampgroep.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met een verstandelijke beperking
Gegevens ingevoerd: 25-3-2015 14:47:08
Laatste wijziging: 6-4-2022 12:06:52

Aangeboden door:

Logo

De Hartekamp Groep


Bezoekadres: Zadelmakerstraat 150, 1991 JE Velserbroek
Postadres: Postbus 2083, 2002 CB Haarlem
Telefoonnummer: 023 - 510 14 00
E-mail: info@hartekampgroep.nl
Website: www.hartekampgroep.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Wij zijn er om mensen met een beperking te ondersteunen en hen te helpen zich te ontwikkelen. Een leven dat cliënten zelf voor ogen hebben. Wij bieden daarbij ruimte om te proberen en te leren.


Soorten diensten of activiteiten:
Heb je een verstandelijke beperking en/of een intensieve zorgvraag? Bij ons kun je wonen, werken, leren en ontspannen. Met ondersteuning die uitgaat van wat wél kan. Zo helpen we jou het leven te leiden dat je zelf voor ogen hebt. Elke dag zo goed mogelijk.


Contactpersoon:
Cliëntservicepunt
E-mail: csp@hartekampgroep.nl
Telefoonnummer: 023 - 510 14 15