HomeDienstverlening aan huis › Informatie website
Zoom:

Informatie website

Doel:

Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke hulp geen loonbelasting en premies werknemersverzekeringen af te dragen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Met deze regeling hoeven particuliere opdrachtgevers geen premies en loonbelasting af te dragen en niet de gebruikelijke werkgeversadministratie bij te houden.

Particuliere dienstverleners die hulp in en rond het huis aanbieden en daarbij een dienstbetrekking aangaan, hebben recht op minimaal het minimumloon, vakantietoeslag en doorbetaling bij ziekte. Zij moeten wel een administratie bijhouden.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze regeling? Hier vindt u regels, vragen en antwoorden. Dan weet u hoe het werkt!

Let op: op deze website kunt u dus géén particuliere hulp inhuren of een adres vinden om te werken. U vindt alléén informatie over de regeling!Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
- langdurig werkzoekenden
- arbeidsgehandicapten
- mensen met een lichamelijke beperking
- mensen met een verstandelijke beperking
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 2-12-2008 10:38:26
Laatste wijziging: 21-10-2016 11:08:24

Aangeboden door:

Dienstverlening aan huis


Website: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dienstverlening-aan-huis


Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Op deze website kunt u dus géén particuliere hulp inhuren of een adres vinden om te werken. U vindt alléén informatie over de regeling!