HomeFietsmaatjes › Samen fietsen
Zoom:

Samen fietsen

Doel:

Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Deze mensen worden gekoppeld aan vrijwilligers die net zo graag op de fiets stappen en de gasten kunnen helpen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Samen trekken ze er op uit op een duofiets met elektrische trapondersteuning: een e-bike waarbij je naast elkaar zit dus. Sommigen houden het bij een rondje door het dorp waarbij de koffie en de appeltaart het hoogtepunt vormen, anderen dagen elkaar uit met stevige fietstochten door weer en wind. Het plezier staat bij iedereen voorop. Het contact op de fiets. De aanspraak die je hebt op zo’n bijzondere fiets. Gezond buiten in beweging zijn. Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers.

Onze gasten zijn mensen met een beperking in bewegen, horen, zien, balans en cognitie (zoals dementie). Onze vrijwilligers zijn van alle leeftijden, ze houden van fietsen en maken graag contact. De lokale Fietsmaatjes organisatie zoekt altijd naar een mooie match. Veel fietsmaatjes zijn daardoor echte maatjes van elkaar geworden.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar


Specifieke doelgroep
Mensen met een beperking
Gegevens ingevoerd: 16-12-2021 16:32:53

Aangeboden door:

Logo

Fietsmaatjes


Postadres: Herenweg 129, 2361 EP Warmond
E-mail: info@fietsmaatjes.nl
Telefoonnummer: 06–281 33 709 (Landelijk bureau)
Website: www.fietsmaatjes.nl/


Organisatie Type
Vrijetijd


Doelstelling of kernactiviteit:
Fietsmaatjes bestaat uit een landelijke organisatie en een groeiend aantal lokale organisaties


Belangrijkste doelgroepen:
Fietsmaatjes fietst met mensen die er graag op uit gaan maar dat niet meer zelfstandig kunnen.


Soorten diensten of activiteiten:
De landelijke organisatie Fietsmaatjes.NL helpt bij het opstarten van een lokale organisatie. Daarnaast verbindt Fietsmaatjes.NL de lokale organisaties met elkaar door bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten, dient ze als vraagbaak en onderneemt ze activiteiten om de kwaliteit van Fietsmaatjes te vergroten.