HomeFith › Begeleidingstraject naar werk voor Defensiemedewerkers
Zoom:

Begeleidingstraject naar werk voor Defensiemedewerkers

Doel:

Samen werken aan een toekomst buiten Defensie.

Meer informatie:


Werkwijze:

Uw re-integratiebegeleider van DCR heeft aangegeven dat er een traject opgestart gaat worden om u te begeleiden bij het zoeken naar werk buiten Defensie. Graag zetten wij onze ervaring en deskundigheid in om samen met u nieuwe mogelijkheden naar werk in kaart te brengen en te realiseren.

Van ons landelijk dekkende netwerk van 100 adviseurs zijn er zo’n 35 zelf werkzaam geweest bij Defensie. Wij weten daarom als geen ander hoe het is om de overstap van Defensie naar de burgermaatschappij te maken en wat ervoor nodig is om dat met succes te doen. Wij spreken uw taal.

Als u een traject volgt bij Fith dan kunt u rekenen op intensieve één-op-één-begeleiding door een vaste adviseur die werkzaam is in uw regio. Onze adviseur komt bij u thuis. Mocht u huisbezoeken niet prettig vinden dan spreken we af op een andere plek.

Door goed naar u te luisteren, krijgt de adviseur zicht op uw situatie, de reden waarom u dienst- of arbeidsongeschikt bent geraakt, maar vooral waar u met uw kwaliteiten op de huidige arbeidsmarkt goed tot uw recht komt. Samen met u worden, rekening houdend met uw mogelijkheden, haalbare doelen met bijbehorende tussenstappen gesteld.

Activiteiten gericht op werk

Samen met uw adviseur start u met voorbereidende activiteiten om uw blik op de arbeidsmarkt te verbreden en te ontdekken welk (ander) werk goed bij uw mogelijkheden aansluit. Samen met u maakt de adviseur de vertaalslag van uw (militaire) competenties en ervaring (o.a. door middel van testen) naar de vraag op de huidige arbeidsmarkt. U kunt zich daardoor beter oriënteren op beroepen die bij u passen.

Ook besteden we aandacht aan het opstellen van een cv / brief, het oefenen van gesprekken, etc. Ter verkenning van nieuwe beroepsrichtingen organiseren wij meeloopdagen bij werkgevers of regelen we korte of langere stages voor u. Met het doel werk te vinden dat bij u past.Doelgroep


- Voor iedereen - van 18 tot 65 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- langdurig werkzoekenden
- arbeidsgehandicapten
- bijstandsgerechtigden
Gegevens ingevoerd: 25-9-2017 14:39:23

Aangeboden door:

Fith


Bezoekadres: Koningsweg 60 ‘s-Hertogenbosch
Postadres: Koningsweg 60, 5211 BN ‘s-Hertogenbosch
Telefoonnummer: 088 – 007 44 10
E-mail: info@fith.nl
Website: www.Fith.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Re-integratiebedrijven


Doelstelling of kernactiviteit:
FITh bewandelt samen met u als werkzoekende de kortste weg naar werk. Niet werk voor een half jaartje, maar wij zoeken samen met u naar een duurzame arbeidsrelatie met een werkgever.


Belangrijkste doelgroepen:
FITh werkt in opdracht van individuele werkzoekenden (IRO), gemeenten, uitvoeringsinstelling UWV en werkgevers. FITh begeleidt en bemiddelt in opdracht van 14 gemeenten in Noord-Brabant mensen met een bijstandsuitkering naar regulier werk.


Soorten diensten of activiteiten:
Werkzoekenden weer integreren in de arbeidsmarkt of begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap