HomeGemeente Dalfsen › Samen Doen in Dalfsen
Zoom:

Samen Doen in Dalfsen

Doel:

Samen Doen in Dalfsen helpt!

Meer informatie:


Werkwijze:

Samen Doen in Dalfsen is onderdeel van de gemeente Dalfsen.

Bij Samen Doen in Dalfsen krijgen inwoners antwoord op vragen op het op het gebied van Wmo, Werk en Inkomen en Opvoeden en Opgroeien. U kunt op verschillende manieren antwoord krijgen. Zo vindt u op www.samendoenindalfsen.nl 24 uur per dag, 7 dagen in de week informatie over Wmo, Werk en Inkomen en Opvoeden en Opgroeien. Geen antwoordt op uw vraag gevonden? Neem dan contact op met één van de medewerkers van Samen Doen in Dalfsen. Zij zijn op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur via telefoonnummer 140529.Doelgroep


- voor alle leeftijdenGegevens ingevoerd: 16-8-2016 11:19:56
Laatste wijziging: 8-9-2017 09:34:36

Gemeente Dalfsen

Bezoekadres:
Raadhuisstraat 1
Dalfsen

Postadres:
Postbus 35
7720 AA Dalfsen

Telefoonnummer: 14 0529

Telefoonnummer: 0529-48 83 88

E-mailadres: gemeente@dalfsen.nl

Website: www.dalfsen.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.

Belangrijkste doelgroepen: Inwoners van de gemeente

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.


Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente


Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.