HomeGemeente Rotterdam › Briefadres aanvragen
Zoom:

Briefadres aanvragen

Doel:

Heeft u tijdelijk geen woonplek? Verblijft u in een instelling? Of gaat u één keer korter dan 8 maanden naar het buitenland? Vraag dan een briefadres aan.

Meer informatie:


Werkwijze:

Een briefadres is het adres van een ander persoon of van een instelling waar uw post naar toe gestuurd kan worden. Zoals brieven, belastingformulieren of een stempas. Met een briefadres bent u zonder woonadres toch bereikbaar.

Vraag een gemeentelijk briefadres aan via de knop 'Briefadres aanvragen', op de gemeentelijke website. Log in met uw DigiD. Let op: lees eerst welk soort briefadres u nodig hebt. Zorg dat u alle nodige documenten en ingevulde formulieren klaar hebt liggen vóór u start met de online aanvraag.Doelgroep


- voor alle leeftijdenGegevens ingevoerd: 2-1-2023 17:02:10
Laatste wijziging: 9-3-2023 13:42:21

Gemeente Rotterdam

Bezoekadres:
Coolsingel 40
Rotterdam

Postadres:
Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Telefoonnummer: 14 010

E-mailadres: post@stadhuis.rotterdam.nl

Website: www.rotterdam.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.

Belangrijkste doelgroepen: Inwoners van de gemeente

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.


Belangrijkste doelgroepen:
Inwoners van de gemeente


Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.


Contactpersoon:
JongerenLoket
E-mail: info@jongerenloket.rotterdam.nl
Telefoonnummer: 010 267 13 00