HomeGGz Breburg Groep - Centrum Werken & Leren › Inlooppunt
Zoom:

Inlooppunt

Doel:

Bieden van een laagdrempelige ontmoetingsplek / doorbreken van sociaal isolement / voorkomen van vereenzaming.

Meer informatie:


Werkwijze:

Op verschillende plaatsen in de regio zijn mogelijkheden gecreëerd voor vrijblijvende en laagdrempelige inloop voor mensen die aansluiting met de samenleving zijn kwijt geraakt of dreigen kwijt te raken. Mensen kunnen er terecht voor een praatje, kopje koffie, etc.

De kern (en kracht) van de werkwijze is dat er een plek wordt geboden waar niets hoeft en niets wordt verwacht van de bezoeker. Op vrijblijvende wijze worden verschillende mogelijkheden aangereikt. Zo zijn er bijvoorbeeld kranten en tijdschriften, spelletjes, TV / DVD, etc. aanwezig. Op gezette tijden kan men gebruik maken van een maaltijd, broodje, soep, etc. medewerkers zijn aanwezig en aanspreekbaar. Zij creëren een open en gemoedelijke sfeer, en proberen aan te sluiten bij initiatieven die bezoekers zelf opperen. Indien gewenst kunnen begeleiders de cliënt in contact brengen met andere mogelijkheden van Dagbesteding, Arbeid en Educatie (DAE)

Locaties waar u terecht kunt:

Inloop-Punt Etten-leur

Inloop-Punt Breda Centraal

Inloop-Punt Heuvelpoort

Inloop-Punt Oosterhout

Op meer plaatsen in de regio worden inlooppunten opgezet.Contactpersoon:


Doelgroep


- Voor iedereen - van 15 tot 65 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 14-11-2007 11:40:48
Laatste wijziging: 10-7-2017 11:25:05

Aangeboden door:

GGz Breburg Groep - Centrum Werken & Leren


Bezoekadres: Loopschansstraat 101 Breda
Postadres: Loopschansstraat 101, 4817 KT Breda
E-mail: info@ggzbreburg.nl
Telefoonnummer: 088 - 016 16 16
Website: www.ggzbreburg.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Re-integratiebedrijven


Doelstelling of kernactiviteit:
Voor alle mensen met een langdurende psychiatrische aandoening biedt Centrum Werken & Leren verschillende vormen van zinvolle dagbesteding, arbeid en educatie. Het centrum beschikt over dagactiviteitencentra in alle regio’s van GGz Breburg waar bezoekers een dagstructuur kunnen opbouwen door middel van (re-)creatieve activiteiten. Voor mensen met belangstelling voor arbeidstraining of -reïntegratie, zijn er arbeidsprojecten zoals het groenbedrijf, horeca of kantoorprojecten. Trajectbegeleiders kunnen bemiddelen naar een werkplek bij bedrijven en instellingen. Ook zijn er verschillende educatieve projecten en praktische cursussen in sociale vaardigheden of kunnen we begeleiden bij het oppakken van een reguliere opleiding.


Belangrijkste doelgroepen:
Mensen met psychische problemen.


Soorten diensten of activiteiten:
Wij bieden coaching, begeleiding en training. Dit doen wij zoveel mogelijk in de samenleving en zo min mogelijk op de GGz locaties en terreinen.