Logo digitale-sociale-kaart.nl
HomeGGz Breburg Groep - Centrum Werken & LerenLeefstijl training
Zoom:

Leefstijl training

Doel

Leefstijltraining helpt je bij het aanpassen van je manier van leven, waardoor je minder last hebt van (de gevolgen van) je psychiatrische aandoening.

Toelichting

Psychiatrische problemen kunnen een negatief effect hebben op je manier van leven; omgekeerd kan een gezonde manier van leven je klachten een stuk verminderen. Leefstijltrainingen helpen je om je leven een positieve wending te geven en te breken met slechte gewoontes of ongewenst gedrag. Je kunt aan de slag gaan met het verbeteren van je gezondheid, bijvoorbeeld door te leren hoe je omgaat met stress, te stoppen met roken of drinken, meer te bewegen, je dag- en nachtritme te normaliseren, of gezonder te gaan eten. Maar je kunt ook alledaagse vaardigheden trainen, zoals koken, persoonlijke verzorging, schoonmaken, of contact maken en voor jezelf opkomen.

Leefstijltraining is vaak een vast onderdeel van je behandeling. Hoe de training eruit ziet, is afhankelijk van jouw eigen wensen; je kunt individuele begeleiding krijgen, maar er zijn ook groepstrainingen. Zo zijn er bijvoorbeeld groepslessen voor koken en stoppen met roken; de cursus Health for You helpt je om meer te bewegen en gezonder te eten.

Meer informatie



Doelgroep

  • vanaf 15 jaar


Laatste wijziging: 14-12-2022 20:35:41

GGz Breburg Groep - Centrum Werken & Leren

Bezoekadres:
Bastionstraat 1
Breda

Postadres:
Bastionstraat 1
4817 LD Breda

Telefoonnummer: 088-0165800

E-mailadres: secretariaatwerkenenleren@ggzbreburg.nl

Website: www.ggzbreburg.nl/centra/werken-leren/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Voor alle mensen met een langdurende psychiatrische aandoening biedt Centrum Werken & Leren verschillende vormen van zinvolle dagbesteding, arbeid en educatie. Het centrum beschikt over dagactiviteitencentra in alle regio’s van GGz Breburg waar bezoekers een dagstructuur kunnen opbouwen door middel van (re-)creatieve activiteiten. Voor mensen met belangstelling voor arbeidstraining of -reïntegratie, zijn er arbeidsprojecten zoals het groenbedrijf, horeca of kantoorprojecten. Trajectbegeleiders kunnen bemiddelen naar een werkplek bij bedrijven en instellingen. Ook zijn er verschillende educatieve projecten en praktische cursussen in sociale vaardigheden of kunnen we begeleiden bij het oppakken van een reguliere opleiding.

Belangrijkste doelgroepen:
Mensen met psychische problemen.