HomeGrebbe Advocatuur › Huurrecht
Zoom:

Huurrecht

Doel:

Grebbe advocatuur staat zowel huurders als verhuurders bij. Grebbe advocatuur kan u helpen als u als huurder of verhuurder een huurgeschil heeft en daarbij een huurrecht advocaat wenst.


Werkwijze:

Huurrecht voor huurder

U heeft als huurder rechten maar ook zeker plichten. De plichten zijn er vooral op gericht dat u op tijd uw huur betaald, dat u zich als goed huurder gedraagt en dat u geen schade en/of overlast veroorzaakt in of aan het gehuurde. Vaak wordt er in de huurovereenkomst een bepaling opgenomen waarbij de huurder expliciet toegang tot de woning verleend aan de verhuurder voor bijvoorbeeld het plegen van onderhoud aan het gehuurde. Daartegenover staat dat u huurbescherming krijgt.

Huurrecht voor de verhuurder

Net zoals de huurder heeft ook de verhuurder verplichtingen en uiteraard beschermingen. Uw allerbelangrijkste plicht op basis van het huurrecht is dat u de woning goed moet onderhouden en dat u uw huurder woongenot verschaft. Daartegenover heeft u het recht om tijdig uw huurpenningen te ontvangen. Daarnaast heeft u recht om een huurder die geen overlast veroorzaakt en/of schade veroorzaakt aan uw pand. U bent als verhuurder verantwoordelijk voor onderhoud. Juridisch wordt onderhoud echter gesplitst in groot onderhoud en klein onderhoud.

Het (ver)huren van een bedrijfspand

Uiteraard kunt u ook een bedrijfspand (ver)huren. In dit geval is het van cruciaal belang dat u voorafgaand aan de ondertekening van de huurovereenkomst om het pand te huren, een inspectie uitvoert. Alle gebreken dienen te worden opgenomen als addendum achter de door u te ondertekenen huurovereenkomst zodat u later niet voor verassingen komt te staan. Er zijn diverse soorten contracten voor de zakelijke (ver)huur. Let u erop dat u het juiste contract sluit om problemen in de toekomst te voorkomen.

Waarvoor kunt u bij Grebbe Advocatuur terecht

Als advocaat huurrecht kan ik u adviseren en ondersteunen op diverse juridische vlakken. Hieronder enkele gebieden uitgelicht.

* Achterstallig onderhoud

* Adviseren huurrecht

* Asbest in de woning

* Huurachterstand incasseren

* Huurbescherming

* Illegale bewoning

* Kort geding ontruiming

* Medehuur / Onderhuur

* Huurverhoging / huurverlaging

* Hoge servicekosten / lage servicekosten

* Tweede kans contracten

* Verhuisvergoeding

* Overlast van buren

* Opstellen huurovereenkomst

* Vochtproblemen in uw woning zoals schimmel

* Dreigende ontruimingContactpersoon:
Naam: Mr. Malika Krabben-Tmim
Telefoonnummer: 06-34041955
E-mail: info@grebbeadvocatuur.nl


Doelgroep


- Voor iedereenLaatste wijziging: 14-6-2019 16:48:30

Aangeboden door:

Grebbe Advocatuur


Bezoekadres: Plantsoenstraat 1, 3911 KA Rhenen
Postadres: Postbus 85, 3910 AB Rhenen
Telefoonnummer: 0317-740249
Faxnummer: 0317-740545
E-mail: info@grebbeadvocatuur.nl
Website: www.grebbeadvocatuur.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Belangenbehartiging


Doelstelling of kernactiviteit:
De unieke werkwijze van Grebbe Advocatuur is dat ik mijn cliënten voor een bespreking thuis of op de zaak bezoek en wel wanneer het hen uitkomt. Dat scheelt mijn cliënten kostbare tijd.


Belangrijkste doelgroepen:
Grebbe Advocatuur bied ook aan cliënten met een kleine portemonnee de mogelijkheid om gebruik te maken om gebruik te maken van een advocaat.


Contactpersoon:
Mr. Malika Krabben-Tmim
E-mail: info@grebbeadvocatuur.nl
Telefoonnummer: 06-34041955