HomeHalt › Veilige school
Zoom:

Veilige school

Doel:

Rouwdouwers met een kort lontje vind je op de meeste scholen. Maar soms loopt het echt uit de hand. Leerlingen krijgen ruzie, ze veroorzaken onrust in de klas en soms valt er een klap. Agressief gedrag van een klein groepje leerlingen, kan de sfeer in een hele klas bepalen.

Meer informatie:
 


Werkwijze:

Leerlingen kunnen het elkaar en hun omgeving knap lastig maken. Digipesten, ongezonde groepsdruk om in de pauze winkeldiefstallen te plegen of het vernielen van de openbare ruimte: veel scholen hebben er in de praktijk mee te maken.

Niet alleen leerlingen onderling hebben last van dergelijk gedrag. Ook docenten kunnen slachtoffer zijn van agressie en grensoverschrijdend gedrag van leerlingen. Of ze krijgen te maken met ouders die verhaal komen halen op school.

Om goed onderwijs te geven en te krijgen, is het van cruciaal belang dat de school een sociale, veilige omgeving is. Daarom ondersteunt Halt scholen met veiligheidsadvies en het maken van een schoolveiligheidsplan. Ook biedt Halt voorlichtingen en ouderbijeenkomsten aan over thema’s die rechtstreeks raken aan de veiligheid op school. Zo organiseert Halt intensieve schooltrajecten voor het schoolpersoneel, lessen aan leerlingen en begeleiding van ouderbijeenkomsten met het thema Veilige Publieke Taak (VPT).Contactpersoon:
Naam: Halt
Telefoonnummer: 088 115 35 00
E-mail: info@halt.nl


Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- kinderen
- jongeren
Gegevens ingevoerd: 6-6-2013 10:04:57
Laatste wijziging: 11-4-2018 11:03:36

Aangeboden door:

Halt


Bezoekadres: Churchilllaan 11 (9e etage) Utrecht
Postadres: Postbus 4019, 3502 HA Utrecht
E-mail: info@halt.nl
Telefoonnummer: 088 115 35 00
Faxnummer: 088 115 35 01
Website: www.halt.nl

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Criminaliteitspreventie, straf en voorlichting voor jongeren tot 18 jaar.


Belangrijkste doelgroepen:
Jeugd van 12 - 18 jaar.


Contactpersoon:
Halt
E-mail: info@halt.nl
Telefoonnummer: 088 115 35 00