HomeHandjehelpen.nl › Vrijwilligerswerk voor mensen met een handicap
Zoom:

Vrijwilligerswerk voor mensen met een handicap

Doel:

Handjehelpen.nl zorgt voor Vrijwillige Thuishulp, Buddyzorg en Maatjescontact.


Werkwijze:

Als vrijwilliger kun je je via onze site aanmelden om een ander af en toe tot hulp en steun te zijn. Dat kan in je eigen woonplaats. Het gaat vaak om mensen die zonder hulp moeilijk aan het gewone leven kunnen meedoen. Om kinderen, volwassenen en ouderen die door een handicap of langdurige ziekte beperkt zijn in hun mogelijkheden. Maar ook iemand die de zorg heeft voor een ander kunt u een handje toesteken. Door de zorg even over te nemen bijvoorbeeld.

In de gemeente Utrecht geven we ook hulp aan hulpvragers met een psychiatrische beperking. Deze hulp wordt alleen ingezet als er ook begeleiding vanuit een formele organisatie wordt geboden, waardoor er overleg kan zijn. Verder kan ondersteuning worden geboden bij een sociale achterstand of bij financiële problematiek. Ook dan is een contactpersoon van een formele organisatie nodig.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 16 jaar
Gegevens ingevoerd: 22-2-2007 17:08:00
Laatste wijziging: 3-12-2019 11:05:59

Aangeboden door:

Handjehelpen.nl


Bezoekadres: Pallas Athenedreef 12 Utrecht
Postadres: Pallas Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht
E-mail: info@handjehelpen.nl
Telefoonnummer: 030 2632950
Website: www.handjehelpen.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Vrijwilligerswerk


Doelstelling of kernactiviteit:
Handjehelpen gelooft in een wereld waarin mensen zich inzetten voor elkaar. Onze vrijwilligers en stagiairs zetten zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking of een chronische ziekte die thuis wonen. Wij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. Handjehelpen biedt flexibel vrijwilligerswerk dat past in elke agenda. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je vrijwilligerswerk doet.


Belangrijkste doelgroepen:
Kinderen en volwassenen met een beperking of chronische ziekte die thuis wonen.


Soorten diensten of activiteiten:
Handjehelpen biedt flexibel vrijwilligerswerk dat past in elke agenda. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vaak je vrijwilligerswerk doet.