Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeHumanitas - den Bosch › Gezin in Balans
Zoom:

Gezin in Balans

Doel

Gezin in Balans is er voor (ex-)gedetineerde ouders die even een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zit je in de gevangenis of ben je net weer vrij? Wij helpen je met praktische zaken zoals het behouden of herstellen van het contact met je kind of het vinden van oplossingen voor praktische problemen.

Toelichting

Daarnaast komen we bij je op bezoek in de PI of buiten de PI en gaan we graag met je in gesprek over wat jou bezighoudt. De afdeling Den Bosch kan je helpen bij diverse vragen. Hieronder een overzicht van onze activiteiten. Neem gerust contact op voor meer informatie.

De activiteit Gezin in Balans bestaat uit: Altijd Vader, Vader- Kinddag & Vader leest voor.

Altijd Vader

Humanitas Altijd Vader is bedoeld voor mensen die tijdens en na gevangenschap behoefte hebben aan ondersteuning van getrainde vrijwilligers van Humanitas. Zij kunnen je ondersteunen bij je zorgen om je gezin en de band met je kinderen. Ook het achterblijvende gezin kan gekoppeld worden aan een vrijwilliger die steun en een luisterend oor biedt in deze situatie.

Vader - Kinddag

Voor kinderen is het belangrijk dat de relatie met hun gedetineerde ouder gedurende de periode van afwezigheid zoveel mogelijk intact blijft. De mogelijkheden tot contact tussen jou en je kind tijdens detentie zijn zeer beperkt. De geografische ligging van de PI, de bezoektijden, de inrichting van de bezoekruimten en de bereikbaarheid van sommige PI’s kunnen knelpunten zijn. Wil je toch graag geregeld je kinderen zien? Meld je aan voor de vader- kinddag op zondag.

Vader leest voor

Het voorleesproject geeft je, als vader, de mogelijkheid een verhaal voor te lezen en op te nemen voor jouw kind(eren). Dit verhaal wordt dan verzonden naar jouw kinderen. Op deze manier ben je toch betrokken bij je kinderen.

Meer informatieDoelgroep

  • voor alle leeftijden
Gegevens ingevoerd: 1-10-2022 16:23:35

Humanitas - den Bosch

Bezoekadres:
Orthen 2-4
5231 XS 's-Hertogenbosch

Postadres:
Orthen 2-4
5231 XS 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 073 614 6003

E-mailadres: shertogenbosch@humanitas.nl

Website: www.humanitas.nl/afdeling/s-hertogenbosch/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie.