Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeJeugdbescherming Rotterdam Rijnmond › Advies- en Meldpunt Kindermishandeling
Zoom:

Advies- en Meldpunt Kindermishandeling

Doel

Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) geeft advies, ondersteuning bij vermoedens van kindermishandeling. Naar aanleiding van een melding kan het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling ook een onderzoek opstarten naar de vermoedelijke mishandelingssituatie. Zo nodig wordt verwezen naar passende hulpverlening.

Toelichting

Heeft u het vermoeden dat een kind mishandeld wordt en weet u niet goed wat u moet doen? Dan kunt u ons om een deskundig handelingsadvies vragen. Wij bespreken daarin met u de vermoedens die u heeft, welke mogelijkheden u heeft om iets te doen en hoe u met de situatie om kunt gaan.

Als u iets wilt ondernemen bij uw vermoeden van kindermishandeling en u heeft daarbij ondersteuning nodig, dan voeren wij meerdere gesprekken met u over hetzelfde kind of gezin. Samen stellen wij een vervolgtraject op. U bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van dit traject, wij voor de inhoud en de ondersteuning.

Het onderzoek

Als u zelf de mogelijkheden niet heeft om iets te ondernemen of ingrijpen te risicovol acht, dan kunt u bij ons een melding doen van uw vermoedens. Wij starten dan een onderzoek op naar de vermoedelijke mishandelingssituatie, waarbij we gegevens verzamelen over het kind en/of het gezin die duidelijk moeten maken of er sprake is van mishandeling, welke problemen er spelen en of er (vrijwillige) hulpverlening nodig is voor het kind en de ouders/opvoeders. Als de vermoedens met dat onderzoek bevestigd worden, dan stellen wij alles in het werk om passende hulpverlening voor de betrokkenen op gang te brengen. Als dit niet lukt, dan schakelen wij de Raad voor de Kinderbescherming in om zo, met een rechterlijk bevel, de betrokkenen te dwingen om hulp te accepteren.

Hulpverlening

Wanneer er hulpverlening nodig is, dan schakelen wij die in en dragen alle relevante informatie over aan de hulpverlenende instantie. Daarnaast spelen we als het nodig is een rol in het coördineren van de hulp om afstemmingsproblemen te voorkomen. Na 6 maanden nemen wij contact op met de hulpverlenende instantie om te kijken hoe de hulpverlening verloopt.

Anoniem melden

Als u een mishandelingssituatie meldt en u wilt liever niet dat de betrokkenen weten wie er gemeld heeft, dan kunt u dat aan ons doorgeven. U moet ons wel uw naam geven, maar wij houden deze voor de betrokkenen geheim. Als u anoniem wenst te blijven, kan dat tot gevolg hebben dat we informatie die naar u kan leiden, niet kunnen gebruiken in ons onderzoek. Wij zoeken dan zo mogelijk naar anderen die de melding kunnen en willen onderbouwen, politie, de huisarts of bijvoorbeeld het consultatiebureau.

Bereikbaarheid

Het AMK Utrecht is op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 13.00 en van 13.30 tot 17.00 uur. Heeft u het AMK dringend buiten kantooruren nodig? Dan hoort u via een boodschap op ons antwoordapparaat hoe u een medewerker van het AMK kunt bereiken.


Doelgroep

  • tot en met 18 jaar


Laatste wijziging: 11-12-2007 15:37:18

Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond

Bezoekadres:
Calandstraat 58
Rotterdam

3016 CD Rotterdam

Telefoonnummer: 010 233 00 00

Telefoonnummer: 010 478 20 07

E-mailadres: info@jbrr.nl

Website: www.jeugdbeschermingrotterdamrijnmond.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond werkt samen met ouders en het netwerk van het gezin aan een veilige opvoedsituatie. Totdat de ouders de zorg weer volledig kunnen overnemen. Wij zijn er het liefst maar voor even.