HomeJeugdcommunicatie Ellen › Jeugdtherapie
Zoom:

Jeugdtherapie

Doel:

Jeugdtherapie is speciaal bedoeld voor jongeren in de puberteit. Het is een hulpmiddel om vragen die de jongere over zichzelf heeft te beantwoorden of om te helpen met een concreet probleem. Denk aan thema’s zoals ‘het gevoel hebben dat er eisen gesteld worden waar je niet aan kunt of wilt voldoen’, ’je niet begrepen of gehoord voelen’ of ‘wel weten wat je niet wilt, maar niet weten wat je wel wilt’.


Werkwijze:

Jeugdtherapie is speciaal bedoeld voor jongeren en jong-volwassenen van 12 tot 25 jaar. Het is een hulpmiddel om vragen die de jongere over zichzelf heeft te beantwoorden of om te helpen met een concreet probleem. Denk aan thema’s zoals ‘het gevoel hebben dat er eisen gesteld worden waar je niet aan kunt of wilt voldoen’, ’je niet begrepen of gehoord voelen’ of ‘wel weten wat je niet wilt, maar niet weten wat je wel wilt’.

De adolescentie is een periode waarin toch al veel verandert: lichamelijk, emotioneel, de school- of studiekeuze, nieuwe vrienden, de relatie tot ouders en de rest van het gezin. Centraal staat in deze periode uit te zoeken: ‘wie ben ik ten opzichte van de ander?’ Dit uit zich in eigenheid in mening, kleding, haardracht, muziekkeuze e.d. ten opzichte van gezinsleden en vrienden.

Soms kan een jongere zich onbegrepen of ondergewaardeerd voelen en daardoor behoefte hebben aan een onpartijdige deskundige. Iemand met wie alles op een rijtje kan worden gezet en die helpt weer in contact te komen met de eigen kracht en het vinden van de juiste richting. Ik doe dit onder andere door middel van persoonlijke gesprekken en praktische oefeningen om zelfinzicht te vergroten.

In mijn praktijk Kindercommunicatie Ellen kunnen kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar en hun ouders/verzorgers terecht met hun hulpvraag.Doelgroep


- Voor iedereen - van 4 tot 21 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- kinderen
- jongeren
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 1-4-2010 12:55:24
Laatste wijziging: 14-12-2020 19:47:43

Aangeboden door:

Logo

Jeugdcommunicatie Ellen


Bezoekadres: Dr. de Quayweg 115 Elsendorp
Postadres: Dr. de Quayweg 115, 5424SP Elsendorp
Telefoonnummer: 06-10391049
E-mail: jeugdcommunicatie@gmail.com
Website: www.jeugdcommunicatie.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Huisartsen en therapeuten


Doelstelling of kernactiviteit:
Praktijk Jeugdcommunicatie Ellen is een aan huis gevestigde praktijk voor kindertherapie, jeugdtherapie en oudercoaching.


Belangrijkste doelgroepen:
In mijn praktijk Jeugdcommunicatie Ellen kunnen kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar en hun ouders/verzorgers terecht met hun hulpvraag.


Soorten diensten of activiteiten:
Kinder- en jeugdtherapie