HomeKBO-PCOB › Werk voor senioren en ouderen
Zoom:

Werk voor senioren en ouderen

Doel:

Werken geeft voldoening. Door deel te nemen aan de arbeidsmarkt doet u sociale contacten op, voorziet u in een eigen inkomen en bouwt u op langere termijn een pensioen op.

Meer informatie:


Werkwijze:

De hoge werkloosheid onder 50-plussers is een gemis voor de samenleving, vindt de PCOB. Want 50-plussers hebben de maatschappij veel te bieden: levenservaring, natuurlijk gezag, een hoog arbeidsethos, loyaliteit en inzetbaarheid. Veel talent en menselijk kapitaal blijven onbenut als ouderen thuis komen te zitten. Daarom zet de PCOB zich in voor de belangen van 50-plussers rondom werk.

Solliciteren als 50-plusser

Moet u als 50-plusser op zoek naar een baan? Dan kan dat best wat vragen opleveren.

Bestrijden van 50+-werkloosheid

De werkloosheid onder 50-plussers stijgt. Een gemis voor de samenleving, vindt de PCOB. Want 50-plussers hebben de maatschappij veel te bieden, zoals: levenservaring, natuurlijk gezag, een hoog arbeidsethos, loyaliteit en inzetbaarheid. Veel talent en menselijk kapitaal blijven onbenut als ouderen thuis komen te zitten. Daarom zet de PCOB zich in voor de belangen van ouderen rondom werk. We bestrijden leeftijdsdiscriminatie en vinden het belangrijk dat werkgevers een positief beeld hebben van oudere werknemers. Dat is ook noodzakelijk. Want de samenleving vergrijst en de AOW-leeftijd gaat omhoog.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 55 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
Gegevens ingevoerd: 7-3-2017 15:22:06
Laatste wijziging: 30-3-2017 10:22:51

Aangeboden door:

KBO-PCOB


Bezoekadres: Europalaan 40, 3526 KS Utrecht
Postadres: Europalaan 40, 3526 KS Utrecht
E-mail: secretariaat@kbo-pcob.nl
Telefoonnummer: 030-3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Website: www.kbo-pcob.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Belangenbehartiging


Doelstelling of kernactiviteit:
Onze droom? Een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Oud en jong. Ziek en gezond. Arm en rijk. Ieder vanuit zijn eigen talenten, wensen en mogelijkheden.


Soorten diensten of activiteiten:
Onze speerpunten:
* Zorg, wonen en welzijn
* Veiligheid
* Koopkracht
* Digitalisering
* Zingeving

Hoe we daaraan werken? Door op te komen voor alle huidige en toekomstige senioren in Nederland. Dynamisch, betrokken en christelijk geïnspireerd. Dat doen we samen met ‘onze’ senioren. Dit vanuit onze visie dat ouderen niet hun ouderdom of ziekte zijn, maar dat iedere individuele ouder juist van grote waarde is voor de samenleving en voor hun directe omgeving. Immers, ouderen hebben tijdens hun leven een grote veerkracht en wijsheid opgebouwd. Met hun kennis, ervaring en betrokkenheid vormen zij bovendien de ruggengraat van de vereniging. Úw vereniging. Want we zijn gemeenschappelijk actief.