Logo digitale-sociale-kaart.nl
HomeKompas- Mengelmoes › Afstand tot de arbeidsmarkt
Zoom:

Afstand tot de arbeidsmarkt

Doel

De creatieve werkvloer is gericht op sociale arbeidsactivering van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Laagdrempelig, visueel en praktisch.

Iedereen is welkom. Persoonlijke doelstellingen staan voorop: Isolement doorbreken, de Nederlandse taal oefenen, nieuwe contacten leggen, je netwerk uitbreiden en werken aan je arbeidsvaardigheden.

Toelichting

Gezellig creatief bezig zijn.

In ons creatieve programma gaan wij uit van de deelnemers, zij staan voorop! De doelgroep is heel divers er is een mengelmoes van diverse nationaliteiten.

Onze sociale arbeidsactivering is persoonlijk en heeft voor elke deelnemer een andere inhoud. Waar de ene deelnemer kiest voor “dagbesteding”, zal het voor de ander een leertraject of arbeidsactivering zijn.

De Nederlandse taal spreken vinden wij belangrijk en we besteden hier nog één dagdeel per week extra aandacht aan; Spelenderwijs taal.

Mannen en vrouwen

In ons programma kan de deelnemer kennis maken met handwerktechnieken zoals haken, breien, naaien en mozaïek. Wij hebben ook diverse ambachtelijke disciplines in huis voor mannelijke deelnemers. Er is een eigen leerafdeling en we werken samen met de houtwerkplaats. De deelnemers worden ondersteund en begeleid door vakmensen en vrijwilligers. Ze hebben verschillende gereedschappen, materialen en machines tot hun beschikking.

“Ook als organisatie kunt u gebruik maken van onze diensten. Kijk op onze website voor meer informatie, of maak een persoonlijke afspraak”.

Wij zijn per 2014 een erkend leer-werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wij werken met een indicatie. Onze non-profit organisatie kleinschaligheid hierdoor is er veel individuele aandacht en leveren graag maat werk.

Wij zijn sinds 2014 een - door het kenniscentrum KCH - erkend leerbedrijf/werkplek.

Wij werken samen met Ribw, Pluryn en Driestroom.


Locatie (-s) waar u terecht kunt:

De creatieve Werkvloer, Villa Nova
Bezoekadres: Derde van Hezewijkstraat 2
Postadres: Gloxiniapad 7, 6542 JP Nijmegen
Openingstijden: Op maandagmiddag en donderdagochtend (op afspraak) bezoek. Openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag.

Route / kaart
Doelgroep

  • vanaf 16 jaar


Laatste wijziging: 15-6-2019 11:13:00

Kompas- Mengelmoes

Bezoekadres:
Derde van Hezewijktraat 2
Nijmegen

Postadres:
Gloxiniapad 7
6663 CT Lent

Telefoonnummer: 06-47576601

E-mailadres: info@kompasmengelmoes.nl

Website: www.kompasmengelmoes.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Onze trajecten zijn gericht op sociale arbeidsactivering. Een laagdrempelig project waar iedereen welkom is, ongeacht de culturele of sociale achtergrond of opleiding.