Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeKoninklijke Kentalis › Behandeling en Zorg voor mensen met beperkingen in horen of communiceren
Zoom:

Behandeling en Zorg voor mensen met beperkingen in horen of communiceren

Doel

Aan de basis van iedere vorm van behandeling en begeleiding ligt het persoonlijk plan. Hierin staat precies welke vorm van zorg het beste past bij u of uw kind.

Toelichting

Bijvoorbeeld vroegbehandeling, training of therapie. Sommige cliƫnten komen hiervoor naar een locatie van Kentalis bij hen in de buurt. Een hele dag, na school of werk, of voor een sessie van een uur. Andere cliƫnten wonen en werken bij Kentalis. Tijdelijk of structureel, met veel of weinig begeleiding. Ook biedt Kentalis mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding of vrijetijdsbesteding.

Vroegbehandeling

Kinderen van twee tot vijf jaar die moeite hebben met horen, spreken of taal kunnen baat hebben bij vroegbehandeling. Zij leren daarmee op een speelse manier communiceren en omgaan met anderen. Ouders of verzorgers worden betrokken bij de activiteiten. Ook kunnen zij terecht met vragen over het gedrag van hun kind, opvoeding, spelmateriaal of onderwijs.

Training, therapie en revalidatie

Niet (goed) kunnen horen of communiceren leidt vaak tot allerlei problemen. Dan kan een therapie of training helpen, individueel of in een groep. Bijvoorbeeld: logopedie, speltherapie, faalangstreductie- of sociale vaardigheidstraining. Vaak gebeurt dit in combinatie met begeleiding thuis. Ook biedt Kentalis revalidatie en begeleiding aan mensen met een cochleair implantaat. Verder laat Kentalis mensen die op latere leeftijd doof(blind) worden, ervaren dat een zelfstandig en sociaal leven goed mogelijk is. Kentalis geeft informatie en training en zorgt voor psychosociale ondersteuning en praktische aanpassingen.

Dagbehandeling

Kinderen en volwassenen met een auditieve en/of communicatieve beperking in combinatie met een verstandelijke beperking kunnen bij Kentalis terecht voor dagbehandeling. Schoolgaande kinderen kunnen baat hebben bij naschoolse dagbehandeling. Het kan helpen beter om te gaan met eigen mogelijkheden en andere kinderen.

Wonen en logeren

(Tijdelijk) wonen kan in een internaatsgroep of in een behandelvoorziening. Voor dove of doofblinde volwassenen met een verstandelijke beperking is langdurig verblijf een optie. Jongeren kunnen begeleiding krijgen bij het zelfstandig leren wonen. Ook biedt Kentalis logeermogelijkheden.

Ouders, partners en begeleiders

Kentalis biedt allerlei cursussen voor ouders en begeleiders. Er zijn cursussen waarmee zij meer te weten komen over de mogelijkheden, beperkingen en communicatiewijze van hun kind of partner. Ook is het mogelijk gebarentaal of een andere communicatiemethode te leren. Verder kunnen ouders bij Kentalis terecht voor begeleiding bij de opvoeding.


Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Kentalis Werkpad
Bezoekadres: Hoogstraat 21
Postadres: Postbus 115, 5270 AC Sint-Michielsgestel
Telnr.: 073 558 83 96
E-mail: info@werkpad.nl
Webs.: www.werkpad.nl

Route / kaart




Doelgroep

  • voor alle leeftijden


Laatste wijziging: 11-1-2023 10:24:26

Koninklijke Kentalis

Bezoekadres:
Van Vollenhovenlaan 659-661
3527 JP Utrecht

Postadres:
Postbus 89
3500 AB Utrecht

Telefoonnummer: 0800 53 68 25 47

E-mailadres: info@kentalis.nl

Website: www.kentalis.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Kentalis ondersteunt mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Kentalis vindt het belangrijk dat zij kunnen communiceren met anderen, worden begrepen en kunnen meedoen aan de samenleving. Daarom biedt Kentalis onderzoek, diagnostiek, zorg, speciaal onderwijs, ambulante begeleiding bij reguliere scholen en werkbegeleiding. Kentalis is er voor ouders, familieleden en professionals.

Belangrijkste doelgroepen:
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Sommige hebben een andere thuistaal.