Ambulante begeleiding, ook wel thuisbegeleiding genoemd, is ondersteuning in uw eigen woonsituatie, zo vaak als u dat nodig heeft. Uw begeleider ondersteunt daar waar u dat nodig heeft. Onze begeleiders zijn zeven dagen per week van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds bereikbaar.
Professioneel & Praktisch
Onze begeleiders zijn geschoold binnen de psychiatrie. Zij hebben veel kennis van psychische ziektebeelden en weten u daardoor op een goede manier te ondersteunen. Met uw begeleider bepaalt u welke doelen u wilt realiseren, voor de korte en de lange termijn. Wilt u grip krijgen op uw financiën, uw huishouden of uw persoonlijke verzorging? Of bent u juist op zoek naar een prettige en zinvolle invulling van uw dag? Met uw begeleider gaat u praktisch aan de slag.
Digitale begeleiding
Digitale begeleiding is een vast onderdeel van de thuisbegeleiding, waarbij u via een iPad, tablet of smartphone contact heeft met uw begeleider. Met één klik legt u via het beeldscherm contact op het moment dat het u uitkomt. U bespreekt dezelfde dingen als bij een thuisbezoek. Het voordeel van deze manier van hulpverlenen is dat u vaker even kort contact kunt hebben met uw begeleider. Deze vorm van begeleiding is aanvullend op de huisbezoeken, maar vervangt deze niet. Lees meer over digitale begeleiding.
Op weg naar herstel
Onze begeleiding is erop gericht uw weg naar herstel te ondersteunen, ongeacht of uw psychische klachten tijdelijk of chronisch van aard zijn. Dit doen we door u stap voor stap te begeleiden richting uw doelen. Uw begeleider denkt met u mee in mogelijkheden en helpt u om zo goed mogelijk te leren omgaan met uw beperkingen. Daarbij gaat hij of zij altijd uit van wat u wél kunt. In samenspraak bepaalt u de richting en de stappen die u wilt zetten. Zo houdt u regie over uw eigen leven. Lees meer over herstelondersteunende zorg.
Werken, leren, dagbesteding
Een zinvolle en gezellige invulling van uw dag – door (vrijwilligers)werk, een studie of deelname aan activiteiten – helpt u om de draad van uw leven weer zelfstandig op te pakken. U heeft iets om naar uit te kijken en om over te praten met vrienden en familie. En doordat u onder de mensen bent, legt u nieuwe contacten. Uw begeleider ondersteunt in uw zoektocht naar een passende invulling van uw dag. Lees meer over dagbesteding.
Cliënttevredenheid
Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Ook in uw omgeving kunt u daarmee te maken krijgen. Omdat we van onze fouten willen leren, vinden wij het belangrijk om van u te weten waar en hoe het mis gaat. Zo kunnen we stappen ondernemen om incidenten, onbedoelde vergissingen, een volgende keer te voorkomen. U kunt een incident digitaal, en eventueel anoniem, melden. Als u een klacht heeft over de RIBW of een van haar medewerkers, dan kunt u gebruik maken van onze klachtenregeling.
Contactpersoon:
Naam: Afdeling Zorgbemiddeling
Telefoonnummer: 0800-33 88 33 88 (gratis)
E-mail: zorgbemiddeling@leviaan.nl
Bezoekadres:
Slenkstraat 201-4
Purmerend
Postadres:
Slenkstraat 201-4
1441 MN Purmerend
Telefoonnummer: 0800 33 88 33 88 (gratis)
Telefoonnummer: 0299 - 412 671
E-mailadres: info@leviaan.nl
Website: www.leviaan.nl
Doelstelling of kernactiviteit:
Leviaan ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale kwetsbaarheid om de regie over hun leven te hernemen. We bouwen bruggen tussen onze cliënten en de samenleving door hen professioneel te begeleiden bij het wonen, werken en het onderhouden van sociale relaties. Uitgangspunt is de eigen kracht van mensen.
>Soorten diensten of activiteiten:
Ambulante begeleiding
Beschermd wonen
Digitale begeleiding
Trainng en workshops
Werken en participeren