HomeLeviaan › Digitale begeleiding
Zoom:

Digitale begeleiding

Doel:

Het gebruik van internet, mobiele telefoons, computers en tablets is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook het onderhouden van sociale contacten via het internet wordt steeds gewoner. Door digitale begeleiding speelt de RIBW in op deze ontwikkeling.

Meer informatie:


Werkwijze:

Met één klik contact

Digitale begeleiding is een nieuwe manier van begeleiden met behulp van de iPad. U wordt door de RIBW uitgerust met een iPad, waarop het eenvoudig te bedienen beeldbelprogramma Face Time zit. Via dit programma legt u met één klik contact met uw begeleider, terwijl u elkaar ziet op het beeldscherm. Deze vorm van begeleiding vormt een aanvulling op de thuisbezoeken.

Digitale begeleiding, iets voor mij?

Begeleiding via de iPad is geschikt voor alle cliënten van Leviaan die in hun eigen woonomgeving begeleiding krijgen. Tot voor kort kregen onze cliënten alleen thuisbegeleiding. Korte frequente contacten waren niet mogelijk. Door de invoering van digitale begeleiding kunnen onze begeleiders regelmatig korte afspraken met u inplannen. Ook kunt u zelf eenvoudig contact leggen met uw begeleider op momenten dat u dat nodig heeft.

Waarom digitale begeleiding?

Door digitale begeleiding kan uw begeleider optimaal inspelen op uw hulpvragen. Meerdere keren per week even kort contact, bijvoorbeeld om u 's ochtends op weg te helpen of bij een dreigende crisissituatie, kan. Deze vorm van begeleiding sluit daarom heel goed aan bij uw persoonlijke situatie en uw wensen.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 10-9-2015 16:22:17
Laatste wijziging: 17-10-2019 10:43:44

Aangeboden door:

Logo

Leviaan


Bezoekadres: Slenkstraat 201-4 Purmerend
Postadres: Slenkstraat 201-4, 1441 MN Purmerend
Telefoonnummer: 0800 33 88 33 88 (gratis)
Faxnummer: 0299 - 412 671
E-mail: info@leviaan.nl
Website: www.leviaan.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Leviaan ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale kwetsbaarheid om de regie over hun leven te hernemen. We bouwen bruggen tussen onze cliënten en de samenleving door hen professioneel te begeleiden bij het wonen, werken en het onderhouden van sociale relaties. Uitgangspunt is de eigen kracht van mensen.


Soorten diensten of activiteiten:
Ambulante begeleiding
Beschermd wonen
Digitale begeleiding
Trainng en workshops
Werken en participeren


Contactpersoon:
Afdeling Zorgbemiddeling
E-mail: zorgbemiddeling@leviaan.nl
Telefoonnummer: 0800-33 88 33 88 (gratis)