HomeLeviaan › Trainingen en workshops
Zoom:

Trainingen en workshops

Doel:

Loopt het leven even niet lekker? Is het rommelig in uw huis en onrustig in uw hoofd? Dan heeft u wellicht behoefte aan wat ondersteuning bij uw dagelijkse bezigheden. De RIBW biedt trainingen en workshops voor mensen met psychische klachten vanaf achtien jaar.


Werkwijze:

Leviaan biedt trainingen en workshops voor haar cliënten. Dan kun je denken aan:

• Oriënteren op werken, dagbesteding en/of scholing : Voor iedereen die verder wil komen op het gebied van werken, leren of dagbesteding.

• Sociale vaardigheden : voor die deelnemers, die bepaalde vaardigheden willen leren en oefenen binnen een groep. Deze training is gericht op mensen die min of meer kwetsbaar in de samenleving staan. De training kan ook als basis dienen voor de uitgebreidere module ‘omgaan met sociale relaties.’

• Pieker er niet over : Tijdens deze cursus leren deelnemers zich bewust te worden van hun manier van denken, dat bepalend kan zijn voor het structureel piekeren. Verschillende denk-, schrijf en ontspanningsoefeningen komen aan bod. Deelnemers ervaren welke oefening het beste op hen van toepassing is.

• Roken de baas: hoe verander ik mijn rookgedrag?

• Weerbaarheidstraining ‘Ik ben d’r ook nog!’ : Voor iedereen die assertiever wil worden, zich niet langer altijd wil aanpassen aan de ander en zich gezien en (h)erkend wil weten in een groep.

• Reizen met het openbaar vervoer

• Baas over je leven : Hoe krijgt u meer invloed op uw eigen leven? En hoe kunnen anderen u daarbij ondersteunen?

• Omgaan met Sociale Relaties (Liberman) : Aan de hand van voorbeeldsituaties, vaardigheidsheidsoefeningen en de methodiek van het probleem-oplossen krijgen de deelnemers inzicht in eigen handelen, vertrouwen in eigen kunnen en technieken waar zij hun leven lang baat bij kunnen hebben.

• Bijhouden en bewaren : Met deze cursus zorgen de deelnemers voor een geordend en overzichtelijke thuisadministratie. Ook leren zij een eenvoudige begroting te maken, waarmee onverwachte financiële tegenvallers tot het verleden behoren. De cursus draagt bij aan het voorkomen van schulden. Ook voor mensen die zelf (weer) over hun administratie willen gaan is deze cursus geschikt.

• Vergaderen doe je zo : Voor iedereen die wil bijdragen aan efficiënte, zinvolle en plezierige vergaderingen.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 10-9-2015 16:24:25
Laatste wijziging: 17-10-2019 10:44:28

Aangeboden door:

Logo

Leviaan


Bezoekadres: Slenkstraat 201-4 Purmerend
Postadres: Slenkstraat 201-4, 1441 MN Purmerend
Telefoonnummer: 0800 33 88 33 88 (gratis)
Faxnummer: 0299 - 412 671
E-mail: info@leviaan.nl
Website: www.leviaan.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Leviaan ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale kwetsbaarheid om de regie over hun leven te hernemen. We bouwen bruggen tussen onze cliënten en de samenleving door hen professioneel te begeleiden bij het wonen, werken en het onderhouden van sociale relaties. Uitgangspunt is de eigen kracht van mensen.


Soorten diensten of activiteiten:
Ambulante begeleiding
Beschermd wonen
Digitale begeleiding
Trainng en workshops
Werken en participeren


Contactpersoon:
Afdeling Zorgbemiddeling
E-mail: zorgbemiddeling@leviaan.nl
Telefoonnummer: 0800-33 88 33 88 (gratis)