HomeLeviaan › Werken en participeren
Zoom:

Werken en participeren

Doel:

Leviaan maakt zich er hard voor dat al haar cliënten een zinvolle invulling van hun dag hebben en naar vermogen deelnemen aande maatschappij. Een zinvolle daginvulling helpt u de draad van uw leven weer op te pakken. U heeft minder tijd om te piekeren, iets om naar uit te kijken en om over te praten met vrienden en familie. Doordat u onder de mensen bent, legt u nieuwe contacten. En omdat u uw steentje bijdraagt, zit u beter in uw vel en groeit uw zelfvertrouwen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Leren en werken

Zowel binnen als buiten Leviaan zijn er diverse mogelijkheden tot leren en werken. Bij ons leer-werkbedrijf de Corantijn bouwt u vanuit een rustige, gestructureerde omgeving aan uw werkvaardigheden. Op onze locatie in Wormerveer kunt u aan de slag in de houtbewerking of bij de klussenbus. Liever een studie volgen? Onze begeleiders ondersteunen u ook bij het maken van de juiste studiekeuze.

Van schilderen tot koken

Soms is de stap naar (vrijwilligers)werk nog te groot. In dat geval biedt Leviaan uiteenlopende activiteiten aan op plekken waar u vrijblijvend binnen kunt lopen. U kunt er deelnemen aan diverse creatieve activiteiten, zoals tekenen, schilderen, breien, haken, kaarten of collages maken en hout bewerken. Ook kunt u gezamenlijk zwemmen, wandelen en hardlopen. Op een aantal locaties is er een zang-, kook- of toneelgroep.

Professioneel & Praktisch

Een werkbegeleider ondersteunt u bij uw deelname aan activiteiten van Leviaan. Samen stelt u een plan op, waarin uw persoonlijke doelen staan. Onze begeleiders hebben veel kennis van psychiatrische ziektebeelden en weten daardoor hoe ze u op een goede manier kunnen ondersteunen.

Op weg naar herstel

Onze begeleiding is erop gericht uw weg naar herstel te ondersteunen, ongeacht of uw psychische klachten tijdelijk of chronisch van aard zijn. Dit doen we door u te begeleiden richting uw doelen. Onze begeleiders helpen u om zo goed mogelijk te leren omgaan met uw beperkingen. Daarbij gaan zij altijd uit van wat u wél kunt. In samenspraak bepaalt u de richting en de stappen die u wilt zetten. Zo houdt u regie over uw eigen leven. Lees meer over herstelondersteunende zorg.

Aanmelden & Contact

Voor dagbesteding kunt u zich aanmelden via ons online aanmeldingsformulier. Of u belt met onze zorgbemiddelaars op het gratis nummer 0800-33 88 33 88.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 10-9-2015 16:29:11
Laatste wijziging: 17-10-2019 10:45:24

Aangeboden door:

Logo

Leviaan


Bezoekadres: Slenkstraat 201-4 Purmerend
Postadres: Slenkstraat 201-4, 1441 MN Purmerend
Telefoonnummer: 0800 33 88 33 88 (gratis)
Faxnummer: 0299 - 412 671
E-mail: info@leviaan.nl
Website: www.leviaan.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Leviaan ondersteunt mensen met langdurige psychiatrische of ernstige psychosociale kwetsbaarheid om de regie over hun leven te hernemen. We bouwen bruggen tussen onze cliënten en de samenleving door hen professioneel te begeleiden bij het wonen, werken en het onderhouden van sociale relaties. Uitgangspunt is de eigen kracht van mensen.


Soorten diensten of activiteiten:
Ambulante begeleiding
Beschermd wonen
Digitale begeleiding
Trainng en workshops
Werken en participeren


Contactpersoon:
Afdeling Zorgbemiddeling
E-mail: zorgbemiddeling@leviaan.nl
Telefoonnummer: 0800-33 88 33 88 (gratis)