HomeLumens › Discriminatie
Zoom:

Discriminatie

Doel:

Tegen discriminatie en vóór gelijke behandeling

Meer informatie:


Werkwijze:

Discriminatie komt, helaas, vaker voor dan je denkt. Een individu of groep krijgt dan onterecht een ongelijke behandeling. Het gaat hierbij om dingen die er niet toe doen, zoals geloof, leeftijd, ras of geslacht iemand heeft. Discriminatie kan heel direct en zichtbaar zijn, maar is vaak onderhuids en indirect. Hoe dan ook, jij en wij kunnen er iets tegen doen. Meld discriminatie daarom altijd!

Het Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant is een onafhankelijk bureau waar je een klacht in kunt dienen wanneer jij je gediscrimineerd voelt. Het Adviespunt onderneemt daarnaast ook actie om discriminatie te voorkomen.

Ongelijk behandeld? Melden heeft zin!

Ben je slachtoffer geworden van discriminatie? Dan kun je bij ons terecht. Maar ook als je getuige bent van discriminatie kun je een klacht indienen of als je discriminerende leuzen of pamfletten ziet. Je kunt je klacht alleen laten registreren, maar het is uiteraard ook mogelijk de melding te laten behandelen. In sommige gevallen is het mogelijk aangifte bij de politie te doen.Doelgroep


- Voor iedereenGegevens ingevoerd: 9-1-2015 14:28:05

Aangeboden door:

Lumens


Bezoekadres: Beemdstraat 29, 5653 MA Eindhoven
Postadres: Postbus 2077, 5600 CB Eindhoven
Telefoonnummer: 040-219 33 00
E-mail: info@lumenswerkt.nl
Website: www.lumenswerkt.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Welzijnsinstelling


Doelstelling of kernactiviteit:
Wij stimuleren mensen die het lastig vinden om mee te doen met de samenleving, hun passie en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Om op die basis te werken aan een zelfstandig bestaan. Of dat nu is in de vorm van betaald werk, als zelfstandig ondernemer of als vrijwilliger.


Belangrijkste doelgroepen:
Onze focus ligt op jeugd en buurten. We bieden bewoners inspiratie en kansen om werk te maken van hun talent. Door middel van eigentijdse en inspirerende concepten die toewerken naar een zelfstandig bestaan.


Soorten diensten of activiteiten:
Lumens is een organisatie waar talenten zich ontwikkelen. Waar kansen worden gecreëerd én benut. In de overtuiging dat meedoen werkt! Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we er met inzicht en uitzicht, in verbinding met anderen en met focus op resultaat.


Contactpersonen:
Lumens
E-mail: info@lumenswerkt.nl
Telefoonnummer: 040-219 33 00
Crisisdienst
E-mail: voor noodgevallen in weekend en avond
Telefoonnummer: 040 – 253 03 50
Sociaal Raadsliedenwerk
E-mail: sociaalraadslieden@lumenswerkt.nl
Telefoonnummer: 040 – 219 33 00 (kies voor optie 2)