HomeMediation @ Potentia Legis › Interculturele mediation
Zoom:

Interculturele mediation

Doel:

Meningsverschillen en/ of onenigheden met conflicten als gevolg komen overal voor. Zowel tussen personen onderling als op het werk. Conflicten worden tegenwoordig te vaak via de rechter uitgevochten met als uitkomst een uitspraak waarbij vaak alle partijen de verliezer zijn. Als een meningsverschil uitgroeit tot een geschil waar je onderling niet meer uitkomt, kan het raadplegen van een mediator een slimme keuze zijn. Bij mediation hoeft er geen rechter aan te pas te komen.


Werkwijze:

Een vaak voorkomende vorm van mediation is interculturele mediation. Conflicten kunnen soms groter worden doordat beide partijen reageren vanuit een ander cultuurperspectief. Taal, interpretatie, houding en intonatie kunnen dusdanig verschillen, dat de tegenpartij het idee krijgt dat er onbegrip heerst. In zo een situatie kan het toepassen van interculturele mediation een oplosing bieden.

Wat houdt interculturele mediation in?

Bij interculturele mediation is het uiterst belangrijk dat de mediator kennis verkrijgt van beide culturen. Wat probeert iemand te zeggen, waarom is zijn intonatie zo? Welke beweegredenen komen voort vanuit cultuur en hoe komt dit over op de tegenpartij? Door meer diepgang te krijgen in de culturen van de cliënten, is het mogelijk om het conflict te verminderen of zelfs helemaal op te lossen. De volgende case is hier een mooi voorbeeld van:

Een Spaanse vrouw en een Turkse vrouw die beide werkzaam zijn in een buurthuis, krijgen een conflict. De spaanse vrouw verheft haar stem waardoor de Turkse vrouw dichtklapt en helemaal niet meer reageert. Dit veroorzaakt nog meer onbegrip bij de Spaanse vrouw die hierdoor nog harder gaat praten. Na enkele mediation sessies komt de mediator erachter dat het zwijgen tijdens een conflict als respectloos wordt ervaren in de Spaanse cultuur. Terwijl voor de Turkse cultuur juist het tegenovergestelde geldt; hier is het verheffen van je stem een teken dat je geen respect hebt voor de ander.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Kantoor te Amstelveen
Bezoekadres: Amsterdamseweg 497
Postadres: Amsterdamseweg 497, 1181 BS Amstelveen

Route / kaartKantoor te Rotterdam
Bezoekadres: Weena gebouw aan de Conradstraat
Postadres: Postbus 6561, 3002 AN Rotterdam

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 23-4-2013 10:30:57

Aangeboden door:

Mediation @ Potentia Legis


Bezoekadres: Amsterdamseweg 497 Amstelveen
Postadres: Amsterdamseweg 497, 1181 BS Amstelveen
Telefoonnummer: 06-50520457
Faxnummer: 020-4411193
E-mail: info@potentialegis.nl
Website: www.potentialegis.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Mediation @ Potentia Legis is een bedrijf voor conflictbemiddeling.


Soorten diensten of activiteiten:
Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd op het gebied van arbeidsmediation, familiemediation, pendelbemiddeling, meertalige mediation en multiculturele mediation.