HomeMEE in Zuidoost Brabant › Adviseren over Onderwijs een handicap, functiebeperking of chronische ziekte
Zoom:

Adviseren over Onderwijs een handicap, functiebeperking of chronische ziekte

Doel:

Alle kinderen gaan in principe vanaf hun vierde jaar naar school. Hier krijgen ze materialen en spelsituaties aangereikt om zich verder te ontwikkelen en om zo veel mogelijk zelfstandig te functioneren in de maatschappij.


Werkwijze:

Voor ouders van kinderen met een beperking kan het moeilijk zijn om de juiste school te vinden. Een school die aansluit bij uw kind, zodat het zich er thuis voelt en goede ondersteuning krijgt. Er zijn allerlei soorten scholen. De een is meer gericht op een lichamelijke beperking, de ander meer op verstandelijke beperkingen of een combinatie van beide. Hoe kun je daarin als ouder wegwijs worden?

Consulenten van MEE Zuidoost Brabant kunnen u adviseren bij het vinden van een passende onderwijsinstelling.

Ook kunt u vragen telefonisch of via de mail stellen aan het Servicepunt van locatie Eindhoven | De KempenDoelgroep


- voor alle leeftijdenGegevens ingevoerd: 5-10-2009 20:48:33
Laatste wijziging: 4-10-2022 12:28:06

MEE in Zuidoost Brabant

Bezoekadres:
Burgemeester Mollaan 66 (1e etage),
5582 CK Waalre

Postadres:
Postbus 44015
5604 LA Eindhoven

Telefoonnummer: 088 4653555

E-mailadres: mee@meedemeentgroep.nl

Website: www.meedemeentgroep.nl


Doelstelling of kernactiviteit: Mensen met een beperking ondersteunen bij het leven met een handicap. De dienstverlening is gericht op volwaardige en zelfbewuste deelname aan de samenleving.

Belangrijkste doelgroepen: MEE in Zuidoost Brabant is er voor mensen met een beperking. Én voor hun omgeving.

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Mensen met een beperking ondersteunen bij het leven met een handicap. De dienstverlening is gericht op volwaardige en zelfbewuste deelname aan de samenleving.


Belangrijkste doelgroepen:
MEE in Zuidoost Brabant is er voor mensen met een beperking. Én voor hun omgeving.


Soorten diensten of activiteiten:
Welke beperking iemand ook heeft, bij MEE in Zuidoost Brabant kan hij terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Of het nu gaat om een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, een stoornis in het autistisch spectrum, niet aangeboren hersenletsel of een chronische ziekte. Wij helpen onze cliënten (weer) grip op hun leven te krijgen, onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Onze naam drukt uit waar we voor staan: MEE maakt meedoen mogelijk. MEE in Zuidoost Brabant is er ook voor professionals die tijdens hun werk te maken krijgen met mensen met een beperking. Wij zetten onze kennis en ervaring in om hen van informatie en advies te voorzien. Ook hebben wij een dienstenaanbod specifiek op professionals gericht. Zo maken wij de samenleving toegankelijker voor mensen met een beperking.