HomeMEE Zuid Holland Noord › Wetten, regels en geldzaken
Zoom:

Wetten, regels en geldzaken

Doel:

Wetten, regels en geldzaken zijn vaak ingewikkeld. Voor mensen met een beperking zijn er verschillende regelingen. De consulenten van MEE kennen de regelingen waar u gebruik van kunt maken. Zij kennen uw rechten en plichten. Zij kunnen u helpen bij het aanvragen van een regeling, indicatie of uitkering. U moet hiervoor dan in aanmerking komen en er moet geen andere mogelijkheid zijn.


Werkwijze:

Twijfelt u over een beslissing van een instantie, dan kunt u bij ons terecht. Wij informeren u over uw rechten en geven juridisch advies. Zo nodig overleggen wij met de instantie.

U kunt bij ons ook terecht voor hulp bij een bezwaar- of beroepsprocedure.

Lukt het u niet om uw geldzaken te regelen? Wij kijken altijd eerst samen met u naar wat u, eventueel met de hulp van familie en vrienden, zelf nog kunt. Daarna kijken we of er nog andere dingen nodig zijn, zodat u zo zelfstandig mogelijk weer verder kan. Met een cursus of training leert u hoe u uw eigen administratie kunt doen.

Heeft u financiële problemen? Ook dan kan MEE u helpen. Wij kennen instanties die u verder helpen om uw problemen aan te pakken. Als dat nodig is, helpen we bij het aanvragen van schuldhulpverlening.

Elk jaar zijn er speciale 'Hulp bij belastingaangifte dagen' (HUBA). Als u zich hiervoor aanmeld kunnen wij u helpen met uw belastingaangifte.

Voorbeelden:

¦Mijn aanvraag voor een indicatie, uitkering of voorziening is afgewezen. Wat kan ik daaraan doen?

¦Mijn zus heeft een licht verstandelijke beperking en heeft moeite met haar financiële administratie. Hoe kan ik haar helpen?

¦Help, ik heb een brief gekregen waarin staat dat ik mijn huis uit moet omdat de rekeningen niet betaald zijn. Wat moet ik doen?

MEE maakt in de meeste gemeenten onderdeel uit van de wijkteams. Kijk op onze website waar u ons in uw gemeente kunt vinden.Contactpersoon:
Naam: MEE Servicepunt
Telefoonnummer: 088 7752000
E-mail: info@meezhn.nl


Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- mensen met een verstandelijke beperking
Gegevens ingevoerd: 6-3-2007 13:55:55
Laatste wijziging: 14-6-2016 09:17:24

Aangeboden door:

MEE Zuid Holland Noord


Bezoekadres: Zichtenburglaan 260 Den Haag
Postadres: Postbus 43 197, 2504 AD Den Haag
Telefoonnummer: 088 775 2000
E-mail: info@meezhn.nl
Faxnummer: 015 215 80 81
Website: www.meezhn.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat ze mee kunnen doen.


Belangrijkste doelgroepen:
Mensen met een verstandelijke handicap, een lichamelijke handicap, een meervoudige handicap, een vorm van autisme, een chronische ziekte of een ontwikkelingsachterstand en mensen uit hun directe omgeving (familieleden en verwanten).


Soorten diensten of activiteiten:
Een van onze sterke punten is het oplossen van moeilijke en ingewikkelde vragen. We werken aan duurzame oplossingen die mensen zelfstandiger maken en doen dat onder andere door familie, vrienden, kennissen en buren te betrekken.


Contactpersoon:
MEE Servicepunt
E-mail: info@meezhn.nl
Telefoonnummer: 088 7752000