HomeMoviera › Crisisopvang
Zoom:

Crisisopvang

Doel:

Wanneer opname nodig en onvermijdelijk is, kan een vrouw 24 uur per dag terecht bij de Crisisopvang. Hier zijn 14 plaatsen voor veilig verblijf voor vrouwen en hun kinderen. Via een telefonische aanmelding kan een vrouw voor maximaal zes weken terecht.


Werkwijze:

In die zes weken ligt het accent op het bieden van rust, veiligheid, structuur en inzicht. Samen met de hulpverleners kijkt de vrouw hoe ze verder wil na het verblijf op de Crisisopvang.

De eerste praktische zaken worden opgestart zoals het aanvragen van een uitkering, verlengen van een verblijfsvergunning en regelingen rond schulden.

De laatste periode wordt gezocht naar vervolgopvang of wordt geregeld dat een vrouw weer op een veilige manier naar huis kan.

Op de Crisisopvang is 24 uur per dag personeel aanwezig. Het aanbod bestaat uit individuele begeleiding, groepsbijeenkomsten, kindbegeleiding en opvoedingsondersteuning.

Vrouwen hebben de beschikking over een eigen kamer en evt. kinderkamer, daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals douche, keuken en woonkamer.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Telefonische hulp Utrecht
Bezoekadres: -------
Telnr.: 030 2599814

Route / kaartTelefonische hulp Gelderland
Bezoekadres: -------
Telnr.: 026 - 389 49 45

Route / kaart
Doelgroep


- Voor vrouwen - vanaf 12 jaar
Gegevens ingevoerd: 1-1-2003
Laatste wijziging: 20-2-2015 10:38:21

Aangeboden door:

Moviera


Bezoekadres: Bennekomseweg 43 Ede
Postadres: Bennekomseweg 43, 6717 LL Ede
Telefoonnummer: 030 - 259 98 14 (regio Utrecht)
Telefoonnummer: 026 - 389 49 45 (regio Gelderland)
Telefoonnummer: 0900 – 126 26 26 (5 cent/pm): Steunpunt Huiselijk Geweld
E-mail: info@moviera.nl
Website: www.moviera.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Moviera houdt zich bezig met alles wat komt kijken bij een doeltreffende aanpak van huiselijk geweld, zoals voorlichting, preventie, signalering, registratie en opvang. Bij Moviera is ook het Coördinatiepunt Slachtoffers Mensenhandel regio Utrecht ondergebracht.


Belangrijkste doelgroepen:
Moviera biedt hulp en geeft advies aan iedereen: slachtoffers, plegers en getuigen van huiselijk geweld. Moviera richt haar ondersteuning ook op specifieke groepen zoals slachtoffers van mensenhandel, (jeugd)prostitutie en loverboys en slachtoffers van eergerelateerd geweld, ouderenmishandeling en mannelijke slachtoffers.


Soorten diensten of activiteiten:
Mannen en vrouwen, kinderen, volwassenen en ouderen, iedereen kan slachtoffer van geweld zijn. De plegers zijn (ex-)partners, gezinsleden (ouders, broer, zus), familieleden en huisvrienden. Het gaat niet alleen om heterorelaties, maar ook om homoseksuele relaties. Moviera biedt hulp en geeft advies aan iedereen: slachtoffers, plegers en getuigen van huiselijk geweld. Daarnaast vangt de organisatie vrouwelijke en mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld (en hun kinderen) en tienermoeders op.

Moviera heeft verschillende soorten hulp in huis. Je kan bellen voor informatie, advies of een persoonlijk gesprek. Je kan meerdere keren op gesprek komen, eventueel samen met je partner.

Als je niet langer meer thuis kan blijven, kan Moviera je helpen met het vinden van een opvangplek, hier of ergens anders in Nederland. Je kan ook via onze website hulp vragen door het contactformulier in te vullen.

Moviera is werkzaam in de regio Utrecht en Gelderland. Als er sprake is van een noodsituatie kan ook buitenregionaal een beroep worden gedaan op Moviera.