HomeMoviera › Vervolgopvang
Zoom:

Vervolgopvang

Doel:

In de vervolgopvang zijn 16 plaatsen beschikbaar voor vrouwen en kinderen die langere tijd intensieve begeleiding nodig hebben om hun toekomst vorm te geven.


Werkwijze:

Het aanbod bestaat uit individuele gesprekken, groepsaanbod, kinderwerk, opvoedingsondersteuning en ondersteuning bij materiële en/of juridische zaken.

Vrouwen hebben de beschikking over een eigen kamer en maken daarnaast gebruik van gemeenschappelijke ruimtes zoals douche, keuken en woonkamer.

Zelfstandig leven

In de begeleiding wordt gewerkt aan het vergroten van vaardigheden om zelfstandig keuzes te maken voor een veilige en wenselijke invulling van een zelfstandig leven, al dan niet met kinderen.

De gemiddelde verblijfsduur is zes maanden.

De laatste periode wordt gewerkt aan hoe en waar de vrouw haar zelfstandig leven wil oppakken.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Telefonische hulp Utrecht
Telnr.: 030 2599814
Telefonische hulp Gelderland
Telnr.: 026 - 389 49 45

Doelgroep


- vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 5-12-2005 15:03:39
Laatste wijziging: 20-2-2015 10:38:41

Moviera

Bezoekadres:
Bennekomseweg 43
Ede

Postadres:
Bennekomseweg 43
6717 LL Ede

Telefoonnummer: 030 - 259 98 14 (regio Utrecht)

Telefoonnummer: 026 - 389 49 45 (regio Gelderland)

E-mailadres: info@moviera.nl

Website: www.moviera.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Moviera houdt zich bezig met alles wat komt kijken bij een doeltreffende aanpak van huiselijk geweld, zoals voorlichting, preventie, signalering, registratie en opvang. Bij Moviera is ook het Coördinatiepunt Slachtoffers Mensenhandel regio Utrecht ondergebracht.

Belangrijkste doelgroepen:
Moviera biedt hulp en geeft advies aan iedereen: slachtoffers, plegers en getuigen van huiselijk geweld. Moviera richt haar ondersteuning ook op specifieke groepen zoals slachtoffers van mensenhandel, (jeugd)prostitutie en loverboys en slachtoffers van eergerelateerd geweld, ouderenmishandeling en mannelijke slachtoffers.

>Soorten diensten of activiteiten:
Mannen en vrouwen, kinderen, volwassenen en ouderen, iedereen kan slachtoffer van geweld zijn. De plegers zijn (ex-)partners, gezinsleden (ouders, broer, zus), familieleden en huisvrienden. Het gaat niet alleen om heterorelaties, maar ook om homoseksuele relaties. Moviera biedt hulp en geeft advies aan iedereen: slachtoffers, plegers en getuigen van huiselijk geweld. Daarnaast vangt de organisatie vrouwelijke en mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld (en hun kinderen) en tienermoeders op.

Moviera heeft verschillende soorten hulp in huis. Je kan bellen voor informatie, advies of een persoonlijk gesprek. Je kan meerdere keren op gesprek komen, eventueel samen met je partner.

Als je niet langer meer thuis kan blijven, kan Moviera je helpen met het vinden van een opvangplek, hier of ergens anders in Nederland. Je kan ook via onze website hulp vragen door het contactformulier in te vullen.

Moviera is werkzaam in de regio Utrecht en Gelderland. Als er sprake is van een noodsituatie kan ook buitenregionaal een beroep worden gedaan op Moviera.