HomeReady For Change › Ambulante verslavingszorg
Zoom:

Ambulante verslavingszorg

Doel:

Bij Ready For Change bieden we dagbehandelingen, avondbehandelingen in groepsverband en individuele behandelingen. . Ready For Change is een HKZ gecertificeerde GGZ instelling die gespecialiseerd is in de behandeling van verslaving van alcohol, drugs (géén GHB en opiaten), gokken en aan verslaving gerelateerde angst- en stemmingsstoornissen.


Werkwijze:

Zo bieden wij verschillende behandelprogramma’s omtrent verslaving aan in de specialistische zorg. Deze behandelprogramma’s zijn bedoeld voor volwassenen (18 jaar of ouder) die afhankelijk zijn of misbruik maken van middelen zoals o.a. alcohol, cocaïne, cannabis, medicijnen etc. Daarnaast behoren cliënten met een gokverslaving ook tot de doelgroep. Zo bieden wij een dagbehandeling bestaande uit 2,3 of 4 dagen per week. Een avondbehandeling en een individuele behandeling aan.

Aanmelding:

Cliënten kunnen zich aanmelden via telefoon of internet. Naast deze mogelijkheden kunnen zorgaanbieders hun cliënten ook aanmelden via Zorgdomein. Voor intake en behandeling zijn een geldige verwijsbrief noodzakelijk.

Een weergave van onze actuele wachttijden is te vinden op onze website.

Intake:

Cliënten lopen een intakeprocedure door waarbij er vragenlijsten worden afgenomen en gesprekken plaatsvinden met een psychiater, verslavingsarts, psycholoog en ervaringsdeskundige. Na de intakeprocedure wordt in het multidisciplinair indicatieoverleg besproken welke zorg het best past bij de zorgvraag van de cliënt.Contactpersoon:
Naam: Centraal aanmeld punt
Telefoonnummer: 088-7323942
E-mail: info@readyforchange.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- volwassenen
- verslaafden
Gegevens ingevoerd: 26-11-2012 21:01:13
Laatste wijziging: 9-6-2021 14:52:56

Aangeboden door:

Logo

Ready For Change


Bezoekadres: Hartmansstraat 11; Thornico gebouw, ingang C Rotterdam
Postadres: Westblaak 90, 3000 AG Rotterdam
Telefoonnummer: 088-73 23 942
E-mail: info@readyforchange.nl
Website: www.readyforchange.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Ready For Change is een HKZ gecertificeerde GGZ instelling die gespecialiseerd is in de ambulante behandeling van verslaving en de onderliggende oorzaken van verslaving.


Belangrijkste doelgroepen:
Ready For Change behandelt mensen vanaf 18 jaar binnen de gespecialiseerde ggz met een verslaving aan alcohol, drugs (geen GHB en opiaten) en gokken en aan verslaving gerelateerde angst- en stemmingsstoornissen die gemotiveerd zijn tot volledige abstinentie van middelen.


Soorten diensten of activiteiten:
Wij bieden groepsbehandelingen op de dag aan van 2 tot 4 dagen per week gedurende minimaal 7 weken. En avondbehandelingen van 2 dagen per week gedurende 11 weken. Daarnaast worden ook individuele behandelingen aangeboden en is er voorafgaand aan de behandeling de mogelijkheid tot ambulante detoxificatie. Na de behandeling nemen cliënten deel aan een nazorgprogramma.

Ready For Change biedt alleen ambulante zorg. Toch kan het voorkomen dat cliënten een klinische detox nodig hebben voordat zij bij ons in behandeling komen. Ready For Change verzorgt de aanvraag hiervoor.

Ready For Change biedt alleen poliklinische zorg en geen outreachende zorg. Buiten kantoortijden is Ready For Change niet bereikbaar.


Contactpersoon:
Centraal aanmeld punt
E-mail: info@readyforchange.nl
Telefoonnummer: 088-7323942