HomeReady For Change › Avond- en dagbehandeling verslaving
Zoom:

Avond- en dagbehandeling verslaving

Doel:

Bij Ready For Change bieden we dagbehandelingen, avondbehandelingen in groepsverband en individuele behandelingen. . Ready For Change is een HKZ gecertificeerde GGZ instelling die gespecialiseerd is in de behandeling van verslaving van alcohol, drugs (géén GHB en opiaten), gokken, seks en aan verslaving gerelateerde angst- en stemmingsstoornissen.


Werkwijze:

We zijn gevestigd in het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Dat is heel centraal, maar tegelijkertijd ook erg anoniem. We kunnen ons voorstellen dat je dat prettig vindt. We hebben verschillende behandelkamers, groepsruimten, ook een familieruimte en een kantine waar we samen kunnen eten.

Zo bieden wij verschillende behandelprogramma’s omtrent verslaving aan in de specialistische zorg. Deze behandelprogramma’s zijn bedoeld voor volwassenen (18 jaar of ouder) die afhankelijk zijn of misbruik maken van middelen zoals o.a. alcohol, cocaïne, cannabis, medicijnen etc. Daarnaast behoren cliënten met een gokverslaving ook tot de doelgroep. Zo bieden wij een dagbehandeling bestaande uit 3 of 5 dagen voor minimaal 6 weken. Een intensieve behandeling van 10 dagen een avondbehandeling en in in uitzonderlijke gevallen een individuele behandeling aan.

Aanmelding:

Cliënten kunnen zich aanmelden via telefoon of internet. Naast deze mogelijkheden kunnen zorgaanbieders hun cliënten ook aanmelden via Zorgdomein. Voor intake en behandeling zijn een geldige verwijsbrief noodzakelijk.

Een weergave van onze actuele wachttijden is te vinden op onze website.

Intake:

Cliënten lopen een intakeprocedure door waarbij er vragenlijsten worden afgenomen en gesprekken plaatsvinden met een psychiater, verslavingsarts, psycholoog en ervaringsdeskundige. Na de intakeprocedure wordt in het multidisciplinair indicatieoverleg besproken welke zorg het best past bij de zorgvraag van de cliënt.Contactpersoon:
Naam: Centraal aanmeld punt
Telefoonnummer: 088-7323942
E-mail: info@readyforchange.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- volwassenen
- verslaafden
Gegevens ingevoerd: 20-2-2017 14:59:29
Laatste wijziging: 1-11-2019 11:33:35

Aangeboden door:

Logo

Ready For Change


Bezoekadres: Stationsplein 45 Rotterdam
Postadres: Postbus 267, 3000 AG Rotterdam
Telefoonnummer: 088-73 23 942
E-mail: info@readyforchange.nl
Website: www.readyforchange.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Ready For Change is een HKZ gecertificeerde GGZ instelling die gespecialiseerd is in de ambulante behandeling van verslaving en de onderliggende oorzaken van verslaving.


Belangrijkste doelgroepen:
Ready For Change behandelt mensen vanaf 18 jaar binnen de gespecialiseerde ggz met een verslaving aan alcohol, drugs (geen GHB en opiaten), gokken en seks en aan verslaving gerelateerde angst- en stemmingsstoornissen die gemotiveerd zijn tot volledige abstinentie van middelen.


Soorten diensten of activiteiten:
Wij bieden groepsbehandelingen op de dag aan van 2 tot 4 dagen per week gedurende minimaal 6 weken. En avondbehandelingen van 2 dagen per week gedurende 11 weken. Daarnaast worden ook individuele behandelingen aangeboden en is er voorafgaand aan de behandeling de mogelijkheid tot ambulante detoxificatie. Na de behandeling nemen cliënten deel aan een nazorgprogramma.

Ready For Change biedt alleen ambulante zorg. Toch kan het voorkomen dat cliënten een klinische detox nodig hebben voordat zij bij ons in behandeling komen. Ready For Change verzorgt de aanvraag hiervoor.


Contactpersoon:
Centraal aanmeld punt
E-mail: info@readyforchange.nl
Telefoonnummer: 088-7323942