HomeRode Kruis › Hulp Wereldwijd
Zoom:

Hulp Wereldwijd


Meer informatie:


Werkwijze:

Hulp bij rampen

Aardbevingen, overstromingen of gewapende conflicten. Daar waar een ramp plaatsvindt, biedt het Rode Kruis direct hulp. We geven de slachtoffers water, voedsel, onderdak, kleding en medische zorg. En herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos uit het oog zijn verloren.

Goed voorbereid

Ook voordat een ramp plaatsvindt komen we al in actie. Op die plaatsen die vaak getroffen worden door natuurgeweld, bereiden we de bevolking zo goed mogelijk voor. Zodat de schade van een volgende ramp beperkt blijft.

Levens redden

Onze hulpverlening rondom een ramp draait allemaal om levens redden. En om de humanitaire gevolgen van de ramp te beperken. Daarnaast bieden we ook hulp op lange termijn. Ook hier staat levens redden centraal. Dit doen we door te zorgen voor goede basisgezondheidszorg, schoon drinkwater en kennis over hygine.

Zelfredzaamheid

Wij geloven in de eigen kracht van mensen. Ook wanneer ze in een kwetsbare situatie zijn terecht gekomen. We investeren dan ook in het versterken van zelfredzaamheid. Met bijvoorbeeld EHBO trainingen, kleinschalige economische projecten en kennisdeling over goede gezondheid. Zo geven we kwetsbare mensen wereldwijd de kracht om hun eigen situatie te verbeteren.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Meldpunt Vermist
Bezoekadres: -------
Telnr.: 0800-vermist (0800-8376478).

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereenGegevens ingevoerd: 19-12-2005 19:53:53
Laatste wijziging: 30-1-2013 20:35:24

Aangeboden door:

Rode Kruis


Bezoekadres: Leeghwaterplein 27 Den Haag
Postadres: Postbus 28120, 2502 KC Den Haag
Telefoonnummer: 070-4455666
Faxnummer: 070-4455777
E-mail: info@redcross.nl
Website: www.rodekruis.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Doet een ramp of conflict zich voor, dan helpen we direct. Met meer dan 100 miljoen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Doel: zoveel mogelijk levens redden.


Soorten diensten of activiteiten:
Wereldwijd bieden we noodhulp aan slachtoffers van een ramp of gewapend conflict. In Nederland verlenen we Eerste Hulp en medische assistentie. We werken vanuit de overtuiging dat iedereen recht heeft op respect en waardigheid. En helpen mensen in de grootste nood als eerste. Hun geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening speelt hierbij geen rol. Opgericht in 1867 maakt het Nederlandse Rode Kruis deel uit van het Internationale Rode Kruis.

Diensten van het Rode Kruis:1 Hulp in Nederland
2 Hulp Wereldwijd
3 Wat kunt u doen?
4 EHBO
5 3FM Serious Request