Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeRode Kruis › Hulp Wereldwijd
Zoom:

Hulp Wereldwijd

Toelichting

Hulp bij rampen

Aardbevingen, overstromingen of gewapende conflicten. Daar waar een ramp plaatsvindt, biedt het Rode Kruis direct hulp. We geven de slachtoffers water, voedsel, onderdak, kleding en medische zorg. En herstellen het contact tussen familieleden die elkaar in de chaos uit het oog zijn verloren.

Goed voorbereid

Ook voordat een ramp plaatsvindt komen we al in actie. Op die plaatsen die vaak getroffen worden door natuurgeweld, bereiden we de bevolking zo goed mogelijk voor. Zodat de schade van een volgende ramp beperkt blijft.

Levens redden

Onze hulpverlening rondom een ramp draait allemaal om levens redden. En om de humanitaire gevolgen van de ramp te beperken. Daarnaast bieden we ook hulp op lange termijn. Ook hier staat levens redden centraal. Dit doen we door te zorgen voor goede basisgezondheidszorg, schoon drinkwater en kennis over hygine.

Zelfredzaamheid

Wij geloven in de eigen kracht van mensen. Ook wanneer ze in een kwetsbare situatie zijn terecht gekomen. We investeren dan ook in het versterken van zelfredzaamheid. Met bijvoorbeeld EHBO trainingen, kleinschalige economische projecten en kennisdeling over goede gezondheid. Zo geven we kwetsbare mensen wereldwijd de kracht om hun eigen situatie te verbeteren.

Meer informatieLocatie (-s) waar u terecht kunt:

Meldpunt Vermist
Telnr.: 0800-vermist (0800-8376478).

Doelgroep

  • voor alle leeftijden
Gegevens ingevoerd: 19-12-2005 19:53:53
Laatste wijziging: 30-1-2013 20:35:24

Rode Kruis

Bezoekadres:
Leeghwaterplein 27
Den Haag

Postadres:
Postbus 28120
2502 KC Den Haag

Telefoonnummer: 070-4455666

Telefoonnummer: 070-4455777

E-mailadres: info@redcross.nl

Website: www.rodekruis.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Doet een ramp of conflict zich voor, dan helpen we direct. Met meer dan 100 miljoen vrijwilligers wereldwijd is het Rode Kruis altijd ter plaatse. We starten levensreddende activiteiten en bieden onderdak, voedsel, schoon drinkwater en medische voorzieningen. Doel: zoveel mogelijk levens redden.