HomeStandby thuiszorg › Chronische zorg
Zoom:

Chronische zorg

Doel:

Chronische zorg vanaf 3 uur per dag

Meer informatie:
 


Werkwijze:

Wanneer iemand een ziekte heeft die chronisch is, is er met de bestaande middelen en kennis geen mogelijkheid tot genezen. Met medicijnen en goede zorg kan echter de last van deze zorg wel verminderd worden. Thuiszorg is een goede manier om u, wanneer u last heeft van een chronische ziekte, te laten doen wat u zelf wilt. Bij een chronische ziekte kunt u denken aan dementie, Parkinson of gewoon algemene ouderenzorg. Vaak wordt bij dit soort ziektes in eerste instantie mantelzorg ingezet. Helaas kan de situatie verslechteren waardoor dit niet meer haalbaar is. Dit is waar Standby thuiszorg om de hoek komt kijken. Wij ondersteunen verschillende ziektebeelden en ontlasten de mantelzorgers voor blokken van 3 tot 24 uur per dag.

Wat kunnen wij doen?

Wanneer wij van start gaan met het organiseren van zorg voor u, uw partner of uw ouders beginnen wij met het inventariseren van de zorgbehoefte en de persoonlijke wensen van de cliënt. Met deze informatie adviseren en informeren wij de zorgverleners zodat zij weten wat zij voor u kunnen betekenen. Wij streven ernaar om binnen 48 uur de zorgvraag op te organiseren en te starten. Op deze manier kunnen we de mantelzorg ontlasten.

Vormen van zorg

Bij een chronische ziekte kunnen verschillende vormen van zorg nodig zijn. Zo kan in sommige gevallen blokzorg een goede oplossing bieden. Dan komt er een zorgverlener aan huis voor een of meerdere blokken per dag. Deze blokken moeten wel minimaal 3 uur aaneengesloten zijn. Een andere oplossing is nachtzorg of 24 uurs zorg. In de nacht is vaak het moment dat een cliënt met chronische ziekte alleen is. Dan kan het fijn zijn als er iemand is om op deze persoon te letten en te ondersteunen als dit nodig is. Ook kan 24 uur per dag zorg een goede optie zijn om ervoor te zorgen dat de cliënt nooit alleen is. Zo is er altijd zorg aanwezig en misschien zelfs nog belangrijker, er is altijd gezelschap aanwezig.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 14 jaar
Gegevens ingevoerd: 12-11-2018 10:15:48
Laatste wijziging: 28-5-2020 11:08:38

Aangeboden door:

Logo

Standby thuiszorg


Bezoekadres: Vughterweg 47 Den Bosch
Postadres: Vughterweg 47, 5211 CK Den Bosch
Telefoonnummer: 088-0180200
E-mail: info@standbythuiszorg.nl
Website: www.standbythuiszorg.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Standby thuiszorg is een particuliere thuiszorg organisatie gespecialiseerd in het organiseren van complexe zorgvragen. U kunt hierbij denken aan terminale zorg, zorg bij dementie, 24 uurs zorg, ouderenzorg en thuiszorg bij chronische ziekte.


Soorten diensten of activiteiten:
Standby thuiszorg bemiddelt tussen zzp’ers en cliënten en begeleidt het contact met zorgkantoren en zorgverzekeraars.