HomeStartersbeurs › Gemeente - Startersbeurs
Zoom:

Gemeente - Startersbeurs

Omschrijving:

De Startersbeurs biedt werkgevers de mogelijkheid om ambitieuze jongeren te betrekken bij een organisatie tegen minimale kosten. Gekwalificeerde jongeren die net van school komen en met een frisse blik naar het vak kijken.

Met de Startersbeurs biedt de werkgever een jonge starter op de arbeidsmarkt gedurende 6 maanden, 32 uur per week, een leerwerkplaats in het bedrijf. In die periode doet de starter onder begeleiding werkervaring op en verbetert zijn/haar vaardigheden en competenties. Leren staat daarbij voorop; de werkzaamheden zijn additioneel van aard.

De Startersbeursregeling verschilt per gemeente. Zo kan het voorkomen dat de voorwaarden voor de starter verschillend zijn of dat er wel of niet een subsidie wordt verstrekt vanuit de gemeente. De Startersbeursregeling van de gemeente waar de starter woonachtig is, is van toepassing voor de starter én het leerbedrijf. Dus niet de gemeente waar het leerbedrijf gevestigd is.

De Startersbeurs wordt landelijk aangeboden door gemeenten. De voorwaarden kunnen echter per gemeente verschillen. Kijk voor de voorwaarden van deelnemende gemeenten op www.startersbeurs.nu

Let op;
Naast de gemeentelijke Startersbeurs bestaat nu ook de Startersbeurs Nederland. Met de Startersbeurs Nederland kunnen afgestudeerde jongeren die niet in een van de deelnemende gemeenten wonen toch met een startersbeurs werkervaring opdoen. De vergoeding wordt bij de Startersbeurs Nederland echter altijd door de werkgever betaald. De gemeente subsidieert de landelijke Startersbeurs dus niet. De voorwaarden voor de Startersbeurs Nederland zijn landelijk vastgesteld en verschillen niet per gemeente.


Meer informatie:
 


Voorwaarden:

  • De starter is tussen de 18 en 26 jaar oud

  • De werkgever zorgt voor passende begeleiding en instructie op de werkvloer

  • Het gaat om additionele werkzaamheden die niet leiden tot verdringing. De deelnemer neemt dus geen plaats in die normaliter door een reguliere werknemer zou worden ingevuld

  • De starter ontvangt een vergoeding van netto € 500,- per maand, inclusief vakantiegeld. Het verschilt per gemeente of deze vergoeding door de gemeente of door de werkgever wordt betaald.

    Bij de regeling Startersbeurs Nederland is het wel een vaste voorwaarde dat de vergoeding door de werkgever wordt betaald.

  • Daarnaast betaalt de werkgever een financiële bijdrage aan de Startersbeurs. Deze financiële bijdrage kan per gemeente verschillen (op de website van de Startersbeurs kunt u de exacte bedragen per gemeente vinden).


Toepassing
Werkgevers die een jonge starter van 18 t/m 26 jaar een leerwerkplaats in het bedrijf aanbiedt.

Ingangsdatum   Onbekend    /     Einddatum   Onbekend

Deze subsidie is beschikbaar in alle branches.


Contactpersoon:
Naam: Startersbeurs
Telefoonnummer: 0900-4600000 (10ct/pm)
E-mail: info@startersbeurs.nu


Doelgroep


- Voor iedereen - van 18 tot 26 jaar


Leeftijd vanaf: 18 jaar
Leeftijd tot: 26 jaar
Minimale contractduur: minimaal 6 maanden maximaal 1 jaar
Minimale contractomvang: 32 uur
Minimale duur werkloosheid: onbepaald
Maximale subsidie: € 8500,00
Subsidie 1e jaar: € 8.500,00

De regeling is voor de volgende doelgroep(-en): Participatiewet/IOAW/IOAZ, Jongere Arbeidsongeschikten - WaJong, Niet werkend werkzoekend, Arbeidsongeschikten WIA/WAO/WAZ, ANW-ers, Niet-uitkeringsgerechtigden

Kenmerk toekomstig arbeidsaanbod: Regulier dienstverband, Werkervaring/StageGegevens ingevoerd: 22-2-2017 14:53:57
Laatste wijziging: 22-2-2017 14:53:57

Aangeboden door:

Startersbeurs


Bezoekadres: Stationsstraat 29 Tilburg
Postadres: Postbus 766, 5000 AT Tilburg
Telefoonnummer: 0900-4600000 (10 cent per minuut)
E-mail: info@startersbeurs.nu
Website: www.startersbeurs.nu

Route / kaart:Organisatie Type
Re-integratiebedrijven


Doelstelling of kernactiviteit:
Voor gediplomeerde jongeren zonder werkervaring is het moeilijk om een baan te vinden. Maar de huidige economische situatie maakt het voor werkgevers moeilijk om gemotiveerde jongere medewerkers binnen te halen. Voor deze jongeren en werkgevers biedt de Startersbeurs een oplossing.


Soorten diensten of activiteiten:
Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. Elke maand ontvangt een starter hiervoor van de werkgever een vergoeding van minimaal 500 euro per maand.


Contactpersoon:
Startersbeurs
E-mail: info@startersbeurs.nu
Telefoonnummer: 0900-4600000 (10ct/pm)