HomeStichting DigiTolk Eindhoven › Computercursus
Zoom:

Computercursus

Doel:

De Stichting Digitolk geeft computer cursussen op een laagdrempelige manier waarop plezier en leren voorop staan.

De cursussen worden allemaal gegeven door vrijwilligers. Veel van deze vrijwilligers hebben zelf ook ooit deze cursussen gevolgd en weten dus uit eigen ervaring hoe het is om voor de eerste keer achter de computer te zitten.


Meer informatie:


Werkwijze:

Deze cursussen worden gegeven door enthousiaste, goed opgeleide vrijwilligers, die u graag willen helpen meer over de computer te weten te komen.

Elk centrum beschikt over een lokaal met computers met de besturingssystemen Microsoft Windows XP en Windows 7 en het Microsoft Officepakket 2003. Daarnaast wordt er ook veel gebruikt gemaakt van gratis software (ook wel freeware genoemd).

De cursussen duren 9 lessen van twee uur en kosten 50,00 euro per cursus, (Windows 7 kost 60,00 euro) inclusief lesboek. Behandelde onderwerpen in de cursussen: werken met de computer, tekstverwerking, internet en e-mailen.

Er worden cursussen overdag en ’s avonds gegeven. Inschrijven voor de cursus “Kennismaken met de computer" of de vervolgcursus “Kennismaken met de computer" is mogelijk. Kijk hiervoor bij de verschillende locaties. Onder bepaalde omstandigheden kan een vergoeding van het cursusgeld worden gegeven door de Gemeente Eindhoven.

Inlopen

Naast de cursussen worden er ook inlopen georganiseerd. Deze inlopen zijn voor al buurtbewoners toegangkelijk, om zelf aan een computer te werken, hun e-mailberichten te lezen of te verzenden of op Internet rond te surfen om alvast een leuke vakantiebestemming op te zoeken of informatie te verzamelen over uw voorouders. U kunt niet iets bedenken, waar op Internet niets over te vinden is. Tijdens een van de inlopen zijn er vrijwilligers aanwezig die u speciaal kunnen helpen met al uw computer problemen.

Kijk bij de vestiging in uw buurt voor de openingstijden.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Buurthuis Het Akkertje
Bezoekadres: Heezerweg 452
Telnr.: 06-1349 80 86

Route / kaartBuurthuis De Dommel
Bezoekadres: Bennekelstraat 131
Telnr.: 040-2573484

Route / kaartBrunswijck
Bezoekadres: Generaal Bradley Laan 1

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- volwassenen
- ouderen
- herintredende vrouwen
- langdurig werkzoekenden
- allochtonen, nieuwkomers en vluchtelingen
- arbeidsgehandicapten
- mensen met een lichamelijke beperking
- mensen met psychosociale problemen
- bijstandsgerechtigden
Gegevens ingevoerd: 30-3-2011 14:57:52

Aangeboden door:

Stichting DigiTolk Eindhoven


Website: www.digitolk.nl


Organisatie Type
Onderwijs en educatie


Doelstelling of kernactiviteit:
De Stichting Digitolk Eindhoven is in 2006 opgericht met als doel kennismakings cursussen te geven aan inwoners van de gemeente Eindhoven op het gebied van computers.


Belangrijkste doelgroepen:
Alle inwoners van Eindhoven