HomeTactus Verslavingszorg › Maatschappelijke integratie
Zoom:

Maatschappelijke integratie

Doel:

We bieden hulp aan mensen die in de problemen komen door alcohol, drugs, medicijnen, gokken of eten.

Tactus wil verslavingsproblemen voorkomen, herkennen en doorbreken. Daarnaast geven we voorlichting en advies over omgaan met gebruik.


Meer informatie:


Werkwijze:

Inloopcentrum/Huiskamer

Bij een inloopcentrum kunt u overdag terecht om even bij te komen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Het is ook niet nodig dat u in behandeling bent of gaat. U kunt er gewoon wat (alcoholvrij) drinken, een (warme) maaltijd gebruiken, of een praatje maken met een hulpverlener of lotgenoot.

U kunt ook meedoen met groepsactiviteiten (bijvoorbeeld muziek maken of sporten). Bij sommige inloopcentra wordt aan cliënten die daarvoor in aanmerking komen methadon verstrekt. Ook kunnen er spuiten worden omgeruild en worden er condooms verstrekt. Meestal zijn er ook rokers-, alcohol- en spuitersgebruikersruimten waar gebruikers onder toezicht middelen kunnen gebruiken.

Methadonverstrekking

We kunnen u onder bepaalde voorwaarden methadon verstrekken. Met behulp van methadon kunnen we u helpen uw heroïnegebruik in evenwicht en onder controle te krijgen. Dat kan een eerste stap zijn om uw (verslavings)problemen op te lossen. Daarmee kunt u ook weer meer grip krijgen op uw eigen leven.

Begeleid Wonen

Als u (weer) zelfstandig wilt gaan wonen, maar daar moeite mee heeft, kan Tactus u hierin begeleiden. We hebben daarvoor een apart traject. Met Begeleid Wonen bieden we u bescherming en structuur. Als u zich over wonen geen zorgen hoeft te maken, kunt u zich concentreren op andere zaken of problemen. We kunnen u ook helpen met het vinden van een zinvolle dagbesteding. Stabiliteit in wonen en werken is een belangrijke voorwaarde om problemen aan te kunnen.

Om voor Begeleid Wonen in aanmerking te komen moet u scholing volgen of werk hebben. Uw sociale netwerk moet buiten de gebruikerswereld liggen.

Arbeid en scholing

Als u lange tijd geen werk hebt gehad, is het moeilijk om betaald werk te vinden en te houden. We kunnen u helpen met het vinden van een zinvolle dagbesteding en van daaruit helpen met het zoeken naar betaald werk. We kunnen u ook begeleiden bij scholing voor werk. Ook kunnen we in sommige gevallen trainen in hoe u kunt functioneren in werksituaties, bijvoorbeeld als werknemer tegenover een leidinggevende.Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- verslaafden


Specifieke doelgroep
(ex)verslaafden en naasten
Gegevens ingevoerd: 2-4-2013 17:19:09
Laatste wijziging: 25-6-2019 11:04:14

Aangeboden door:

Logo

Tactus Verslavingszorg


Bezoekadres: Keulenstraat 3 Deventer
Postadres: Postbus 154, 7400 AD Deventer
Telefoonnummer: 088 382 28 87
Faxnummer: 0570 50 01 15
E-mail: communicatie@tactus.nl
Website: www.tactus.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
De zorg van Tactus focust zich op de kracht en mogelijkheden van mensen. Dat betekent niet dat iemand het volledig zelf moet uitzoeken. Wij zijn er om te helpen. We helpen de cliënt maar ook naasten en professionals. Omdat het ons samen wel lukt!


Soorten diensten of activiteiten:
We zoeken naar de best passende begeleiding voor iedere afzonderlijke cliënt. Dat kan online, ambulant, klinisch en/of met zelfhulp.

Een compleet overzicht van onze locaties is te vinden op www.tactus.nl