HomeThomas Advocaten › Strafrecht
Zoom:

Strafrecht

Doel:

Thomas Advocaten kunnen u eveneens bijstaan in het kader van het straf(proces)recht.


Werkwijze:

De heer mr. G.L.D. Thomas is lid van de Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten [NVSA], een vereniging die zich ten doel stelt het bevorderen deskundige beroepsuitoefening door advocaten in Nederland op het gebied van het straf(proces)recht.

Normaliter vindt de eerste confrontatie als verdachte met het strafrecht bij de politie plaats. De officier van justitie besluit vervolgens wel of niet te vervolgen. Bij vervolging doet de rechter uiteindelijk een uitspraak (vonnis).

In Nederland geldt dat de verdachte onschuldig blijft totdat het tegendeel is bewezen. Als de officier van justitie besluit de verdachte voor de rechter te brengen, dan stuurt hij een dagvaarding. In de dagvaarding staat waar iemand van wordt verdacht en wanneer hij moet voorkomen.

Indien u zich onverhoopt geconfronteerd ziet met een strafrechtelijke procedure kunt u zich uiteraard tot ons kantoor wenden.

Het kan daarbij gaan om veel voorkomende zaken zoals verdenking van: rijden onder invloed, diefstal, heling, mishandeling en openbare geweldpleging. Maar ook om zwaardere zaken zoals verdenking van moord, doodslag, deelname aan een criminele organisatie, drugsdelicten en verkrachting.

Ook in het geval dat u als slachtoffer betrokken bent in een strafzaak kunnen wij bijvoorbeeld voor u een vordering benadeelde partij instellen. Daarnaast kunt u als slachtoffer, wanneer het Openbaar Ministerie besluit de verdachte niet te vervolgen, een zogeheten 'artikel 12 Sv procedure' starten met behulp van uw advocaat.

Naast Nederlands kan men ook terecht met Portugees, Spaans, Arabisch en BerbersLocatie (-s) waar u terecht kunt:

Thomas Advocaten
Bezoekadres: Ceintuurbaan 259-261 H
Postadres: Ceintuurbaan 259-261 H, 1074 CZ Amsterdam
Telnr.: 020 670 39 85
Faxnr.: 020 670 39 76

Route / kaartThomas Advocaten
Bezoekadres: Europalaan 840
Postadres: Europalaan 840, 1363 BM Almere
Telnr.: 036 760 19 19
Faxnr.: 036 760 19 18

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereenGegevens ingevoerd: 19-11-2014 10:49:12
Laatste wijziging: 12-1-2016 19:54:52

Aangeboden door:

Logo

Thomas Advocaten


Website: www.thomasadvocaten.nl


Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Thomas Advocaten voert een algemene praktijk met accenten op het gebied van het Strafrecht en Personen- en Familierecht.


Belangrijkste doelgroepen:
Naast Nederlands kan men ook terecht met Portugees, Spaans, Arabisch en Berbers