HomeVrijwillige Hulpdienst Eindhoven › BoodschappenMaatje
Zoom:

BoodschappenMaatje

Doel

Doe boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen

Toelichting

BoodschappenMaatjes zetten zich in voor mensen die zelf niet meer naar de winkel kunnen. Je gaat alleen of samen met de hulpvrager boodschappen doen. Daarnaast ben je een luisterend oor en signaleer je eventuele problemen. Als BoodschappenMaatje word je langdurig ingezet.

Wat doet de VHE voor BoodschappenMaatjes?

Wij zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze Maatjes rekenen op relevante trainingen, (reis)kostenvergoeding en een WA- en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema-)bijeenkomsten.

Als BoodschappenMaatje: heb je affiniteit met (oudere) mensen die geen of een klein netwerk hebben; ben je stabiel, geduldig en sociaal vaardig; ben je betrouwbaar en vind je het leuk om samen boodschappen te doen; ben je minimaal een half jaar lang enkele uren per week of per twee weken inzetbaar. Wie help je weer op weg? Je helpt mensen uit Eindhoven die wegens omstandigheden niet in staat zijn hun boodschappen te doen. Dit kan veroorzaakt zijn door lichamelijk, psychische of andere problemen. De hulpvragers moeten afspraken nakomen en dragen zelf verantwoordelijkheid

Kom ik in aanmerking voor een BoodschappenMaatje?

Woon je in de regio Eindhoven en ben je zelf niet in staat de wekelijkse boodschappen te doen?

Neem dan contact op met WIJ Eindhoven

De generalist van WIJ Eindhoven kijkt samen met u naar mogelijkheden en wil u in aanmerking komen voor een BoodschappenMaatje dan vult u samen het aanmeldformulier in. Dit aanmeldformulier is te vinden op onze website.

Of neem direct contact op met ons als je BoodschappenMaatje wil worden.

Of heb je andere vragen of opmerkingen over het project BoodschappenMaatje?

Je kunt contact opnemen met Yvonne Verhagen 06 30484931


Contactpersoon

Naam: Yvonne Verhagen Coördinator BoodschappenMaatje
Telefoonnummer: 06 30 48 49 31
E-mail: yvonneverhagen@maatje040.nl


Doelgroep

  • vanaf 18 jaar
Gegevens ingevoerd: 23-6-2015 09:33:02
Laatste wijziging: 29-10-2020 14:35:31

Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Bezoekadres:
Piuslaan 74A
Eindhoven

Postadres:
Piuslaan 74A
5614 HR Eindhoven

Telefoonnummer: 040-244 76 69

E-mailadres: info@maatje040.nl

Website: www.maatje040.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Het matchen en begeleiden van vrijwillige maatjes aan mensen die een hulpvraag hebben op het gebied van sociaal contact of praktische begeleiding. De VHE werkt met verschillende doelgroepen en werkt samen met diverse professionele zorginstellingen. De missie is dat zowel de vrijwilligers als de hulpvragers op maat gekoppeld worden en zich thuis voelen bij de VHE.