Logo digitale-sociale-kaart.nl
HomeVrijwillige Hulpdienst Eindhoven › Buddymaatje
Zoom:

Buddymaatje

Doel

De vrijwilligers van Buddyzorg zetten zich in voor mensen met een levensbedreigende ziekte zoals HIV en kanker. Als BuddyMaatje biedt je een luisterend oor en trekt er samen op uit. Je gaat eventueel mee naar arts of specialist en ondersteunt bij het proces van het leren omgaan met de ziekte.

Toelichting

Je helpt mensen uit de regio Eindhoven die een levensbedreigende ziekte hebben. Naast goede steun van vrienden en familie, is de hulp van iemand die niet persoonlijk betrokken is, van groot belang.

Wat doet de VHE Eindhoven voor BuddyMaatjes?

Wij zorgen voor de benodigde begeleiding en ondersteuning van de maatjes. Er is altijd een professionele coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of moeilijkheden. Verder kunnen al onze maatjes rekenen op relevante training- en intervisiebijeenkomsten, (reis)kostenvergoeding en een WA en ongevallenverzekering. Ook organiseren we jaarlijks leuke uitjes en (thema)bijeenkomsten.

Kom ik in aanmerking voor een BuddyMaatje?

Je woont in de regio Eindhoven, hebt een ernstige (levensbedreigende) ziekte zoals kanker of HIV en je kunt wel iemand gebruiken waarbij je je verhaal kwijt kunt? Ondanks steun van vrienden en familie heb je nog wel behoefte aan een luisterend oor, die je bijstaat bij een bezoek aan arts of specialist, iemand waar je wat makkelijker mee kan praten en eventueel ook gezellige dingen kunt ondernemen? Neem dan contact op met de VHD Eindhoven Dan kijken we samen of je in aanmerking komt voor een BuddyMaatje.


Contactpersoon

Naam: Marije van Dijk Coördinator DementieMaatje, BuddyMaatje & KlusMaatje
Telefoonnummer: 06 30 48 38 73
E-mail: marijevandijk@maatje040.nl


Doelgroep

  • vanaf 16 jaar


Laatste wijziging: 9-9-2021 12:28:26

Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven

Bezoekadres:
Piuslaan 74A
Eindhoven

Postadres:
Piuslaan 74A
5614 HR Eindhoven

Telefoonnummer: 040-244 76 69

E-mailadres: info@maatje040.nl

Website: www.maatje040.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Het matchen en begeleiden van vrijwillige maatjes aan mensen die een hulpvraag hebben op het gebied van sociaal contact of praktische begeleiding. De VHE werkt met verschillende doelgroepen en werkt samen met diverse professionele zorginstellingen. De missie is dat zowel de vrijwilligers als de hulpvragers op maat gekoppeld worden en zich thuis voelen bij de VHE.