HomeYpsilon Groningen › Aandacht voor familie/naasten en psychose
Zoom:

Aandacht voor familie/naasten en psychose

Doel:

Het Familiecentrum Psychose is er voor familie en naasten van iemand met een kwetsbaarheid voor psychose.

Meer informatie:


Werkwijze:

U vindt het Familiecentrum Psychose in het Postmushuis op het adres Hoge der A 26 in Groningen. Sinds 2020 werken we vooral digitaal. U kunt elke derde woensdag van de maand bij ons terecht voor een persoonlijk digitaal gesprek tussen 13.30 – 15.30 uur. U vraagt een digitaal gesprek aan via onze website. Wij sturen u per mail het tijdstip dat we voor u gereserveerd hebben plus een link om bij ons in te loggen. Op onze website vindt u ook andere activiteiten die vanuit rond het Familiecentrum georganiseerd worden.

Wat kan de aanleiding zijn voor een gesprek? Een van uw familieleden gedraagt zich niet zoals u gewend bent en vindt zelf dat er niets aan de hand is. U vermoedt dat er (opnieuw) sprake is van een psychose. Dan heeft uw familielid hulp nodig. Maar misschien geldt dat ook voor u. Als een familielid een psychose heeft kan dat u en uw gezin uit balans brengen. U praat er misschien over met familie of vrienden maar merkt dat ze niet echt begrijpen waarover u zich zorgen maakt. Dan kan een gesprek met familie/naasten die dit eerder hebben meegemaakt helpend zijn.

Bij het Familiecentrum Psychose werken familieleden van mensen met een psychose. Zij zetten hun ervaring in om naar u te luisteren en u op weg te helpen om met uw situatie om te gaan. U bent daar welkom, ook als u geen lid bent van Ypsilon. Hebt u behoefte aan een gesprek maar wilt u niet wachten tot de derde woensdag van de maand, bel dan ons “Luisterend oor” : 064310028Contactpersoon:
Naam: Ypsilon Groningen
Telefoonnummer: 06-4310028


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 4 jaar


Specifieke doelgroep
Familie en naastbetrokkenen van mensen met een psychosegevoeligheid
Gegevens ingevoerd: 6-10-2021 16:15:14
Laatste wijziging: 7-10-2021 16:30:56

Aangeboden door:

Logo

Ypsilon Groningen


Bezoekadres: Hoge der A 26 Groningen
Telefoonnummer: 06-4310028
Website: www.ypsilongroningen.nl

Route / kaart:Doelstelling of kernactiviteit:
Het Familiecentrum Psychose is een aanbod van Ypsilon Groningen. Dit is een regionale afdeling van de landelijke vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose.


Belangrijkste doelgroepen:
Ons aanbod richt zich op het delen van kennis en ervaring. Bezoekers van ons Familiecentrum Psychose komen uit de drie Noordelijke provincies.


Soorten diensten of activiteiten:
In het Familiecentrum Psychose kunt u terecht voor een individueel gesprek met twee ervaren familieleden.


Contactpersoon:
Ypsilon Groningen
Telefoonnummer: 06-4310028