Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeAmbulante Fiom › Abortus besluitvorming
Zoom:

Abortus besluitvorming

Doel

Wanneer u onbedoeld zwanger bent, moet u in korte tijd ingrijpende beslissingen nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kiest u voor abortus of voelt u hier om persoonlijke redenen niets voor? Overweegt u om uw kind na de geboorte in een pleeggezin te plaatsen of ter adoptie af te staan? En wat betekent het om (jong) moeder of vader te worden?

Wij helpen u en uw eventuele partner om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten en te komen tot een weloverwogen keuze. De Fiom hulpverlening is neutraal: een open houding en geen vooringenomen standpunt over het besluit dat u gaat nemen. Niet alleen bij het nemen van een besluit kunnen wij u helpen; u kunt ook nadat u een keuze heeft gemaakt, welke dan ook, bij ons terecht voor verdere hulp, informatie en advies.

Toelichting

Een of twee gesprekken met vrouw en haar evt. partner om de mogelijkheden en keuzes die er zijn, te bespreken

-----------------------

Extra informatie over deelname:

- Individuele en systeemhulpverlening is gratis. Voor groepen, informatieavonden, scholingen en trainingen wordt een bijdrage gevraagd.- De Fiom verzorgt op aanvraag ook voorlichtingen in het onderwijs.- De Fiom heeft een ruim scholingsaanbod voor professionals, bijvoorbeeld de KNOV geaccrediteerde scholingen voor verloskundigen over Tienerzwangerschappen en Zwangerschapsverlies.


Doelgroep

  • vanaf 14 jaar


Laatste wijziging: 27-6-2011 10:20:19

Ambulante Fiom

Bezoekadres:
Kruisstraat 1 (hoofdkantoor)
5211 DT 's-Hertogenbosch

Postadres:
Kruisstraat 1
5211 DT 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 088 - 1264900

Telefoonnummer: 073 - 6122390

E-mailadres: info@fiom.nl

Website: www.fiom.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
De Fiom biedt psychosociale hulp, informatie en advies op de aandachtsgebieden: 1- Onbedoelde zwangerschap: besluitvormingsgesprekken en nazorg, tienerzwangerschappen en tienerouderschap 2- Vruchtbaarheidsproblemen, ongewenste kinderloosheid, zwangerschapsverlies 3- Afstand ter adoptie, adoptienazorg en zoekacties naar familieleden. De Fiom doet dit door hulpverlening; preventie en expertiseoverdracht.

Belangrijkste doelgroepen:
De Fiom biedt hulpverlening aan tieners en volwassenen afhankelijk van de hulpvraag.