Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeAmbulante Fiom › Vruchtbaarheidsproblemen
Zoom:

Vruchtbaarheidsproblemen

Doel

Een zwangerschap is niet vanzelfsprekend. Wanneer u te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen kunt u er al dan niet voor kiezen vruchtbaarheidsbehandelingen te ondergaan. Maar hoe ver de ontwikkelingen hierin ook zijn, voor een aantal mensen leiden deze behandelingen niet altijd tot de gewenste zwangerschap. Hoop maakt plaats voor pijn en verdriet.

Toelichting

U kunt bij de Fiom terecht wanneer u twijfelt vruchtbaarheidsbehandelingen aan te gaan of deze wilt beëindigen. Ook wanneer u een kinderwens heeft en besluit geen onderzoeks- en behandelingstraject in te gaan kunt u terecht bij de Fiom. Ondergaat u een (medische) behandeling bij een ziekenhuis, dan bent u voor psychosociale begeleiding aangewezen op het desbetreffende ziekenhuis. U kunt wel deelnemen aan onze themabijeenkomsten.

De Fiom organiseert door het hele land themabijeenkomsten over vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid. Hier ontmoet u mensen met vergelijkbare ervaringen. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Thema’s die bijvoorbeeld aan bod komen zijn het maken van keuzes, het stellen van grenzen en het omgaan met gevoelens van verlies en rouw worden behandeld.


Doelgroep

  • vanaf 21 jaar


Laatste wijziging: 27-6-2011 10:20:44

Ambulante Fiom

Bezoekadres:
Kruisstraat 1 (hoofdkantoor)
5211 DT 's-Hertogenbosch

Postadres:
Kruisstraat 1
5211 DT 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer: 088 - 1264900

Telefoonnummer: 073 - 6122390

E-mailadres: info@fiom.nl

Website: www.fiom.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
De Fiom biedt psychosociale hulp, informatie en advies op de aandachtsgebieden: 1- Onbedoelde zwangerschap: besluitvormingsgesprekken en nazorg, tienerzwangerschappen en tienerouderschap 2- Vruchtbaarheidsproblemen, ongewenste kinderloosheid, zwangerschapsverlies 3- Afstand ter adoptie, adoptienazorg en zoekacties naar familieleden. De Fiom doet dit door hulpverlening; preventie en expertiseoverdracht.

Belangrijkste doelgroepen:
De Fiom biedt hulpverlening aan tieners en volwassenen afhankelijk van de hulpvraag.