HomeBijeen Heusden › Cliëntondersteuning
Zoom:

Cliëntondersteuning

Doel:

Als u zorg of ondersteuning nodig heeft, komt er vaak heel wat op u af. Wat heeft u nodig, welke voorzieningen zijn er en met welke regelingen krijgt u te maken? Het is fijn als u op die momenten ondersteund wordt door iemand met kennis van zaken: de onafhankelijke cliëntondersteuner.

Meer informatie:


Werkwijze:

Cliëntondersteuners bieden informatie, advies en kortdurende (praktische) ondersteuning rondom zorg, wonen, onderwijs, werk en inkomen. Cliëntondersteuners helpen mensen om regie te houden over hun leven en de hulp die ze krijgen. De cliëntondersteuner ondersteunt u bij het oplossen van uw problemen en het regelen van hulp. Het doel is dat u daarna weer zelf verder kunt.

Alle cliënten hebben recht hebben op gratis cliëntondersteuning. Dat staat in de wet. De gemeente moet voor deze cliëntondersteuning zorgen.

Wat doet de cliëntondersteuner?

De cliëntondersteuner kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties.

De cliëntondersteuner komt op voor uw belang. Zodat u de hulp krijgt die u nodig heeft. De cliëntondersteuner kan helpen met:

- uitzoeken waar de problemen zitten;

- kiezen wat voor zorg of ondersteuning er moet komen;

- de juiste hulp regelen;

- verschillende soorten hulp op elkaar afstemmen;

- bepalen of de hulp goed heeft gewerkt.Doelgroep


- voor alle leeftijden

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
- mensen met een lichamelijke beperking
- mensen met een verstandelijke beperking
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 4-11-2022 08:50:16

Bijeen Heusden

Bezoekadres:
Raadhuisplein 16
5151 JH Drunen

Postadres:
Postbus 2
5250 AA Vlijmen

Telefoonnummer: 073-782 0178

E-mailadres: info@bijeenheusden.nl

Website: www.bijeenheusden.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Bijeen is het netwerk van partijen, dat in de gemeente Heusden actief is op het terrein van zorg, jeugd, werk en welzijn. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen de zorg en ondersteuning krijgt, die nodig is.