HomeConnecting Hands › Begeleid Wonen in een beschermde woonomgeving
Zoom:

Begeleid Wonen in een beschermde woonomgeving

Doel:

Connecting Hands biedt professionele begeleiding bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor het dagelijkse leven en - als speciaal onderdeel daarvan - bij het zelfstandig leren wonen.

Meer informatie:


Werkwijze:

Zelfstandig wonen is lang niet altijd zo logisch als het klinkt. Veel mensen ondervinden immers sociale of psychische problemen. Connecting Hands helpt deze mensen op weg (terug) naar het echt zelfstandig wonen. Bijvoorbeeld door woongelegenheid aan te bieden. Maar ook door het geven van trainingen in zelfstandig wonen. De begeleiding wordt afgestemd op de vraag van de cliënt. Dit gebeurt door medewerkers met een sociaal pedagogische opleiding. De begeleiding is in de nabijheid, is 24 uur per dag bereikbaar en oproepbaar. Overdag en ’s avonds is de begeleiding op vaste tijden aanwezig.Locatie (-s) waar u terecht kunt:

Connecting Hands Leeuwarden
Bezoekadres: Schrans 44
Postadres: Schrans 44, 8932 NE Leeuwarden
Telnr.: 058-216 74 19
E-mail: info@connectinghands.nl
Webs.: www.connectinghands.nl

Route / kaart
Doelgroep


- Voor iedereen - van 15 tot 35 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- jongeren
- volwassenen
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 4-4-2012 13:28:56
Laatste wijziging: 21-10-2021 11:06:48

Aangeboden door:

Logo

Connecting Hands


Bezoekadres: Schrans 44 Leeuwarden
Postadres: Schrans 44, 8932 NE Leeuwarden
Telefoonnummer: 058 216 74 19
Faxnummer: 058-216 37 49
E-mail: info@connectinghands.nl
Website: www.connectinghands.nl

Route / kaart:Organisatie Type
Zorginstellingen


Doelstelling of kernactiviteit:
Connecting Hands is een door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, toegelaten zorginstelling voor de volgende AWBZ functies: persoonlijke verzorging, ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en behandeling.


Belangrijkste doelgroepen:
Wij richten ons in het bijzonder op kinderen en jong volwassenen die een beperking ervaren op lichamelijk, verstandelijk, zintuiglijk, sociaal en/of psychisch gebied. Maar wij houden niet van hokjes, daarom bent u welkom met al uw hulpvragen.


Soorten diensten of activiteiten:
Hulp nodig? Kom binnen, wij luisteren.

Ziet u door de bomen het bos niet meer, in het overweldigende zorgaanbod? Wilt u gewoon hulp, zonder eerst kostbare tijd te verspillen aan de zoektocht naar het juiste adres?
Stap dan eens binnen bij Connecting Hands. Wij schudden u de hand en maken tijd voor een gesprek van mens tot mens. U vertelt, wij luisteren. Want zo begint passende zorg.

Wij verbinden ons met uw persoonlijke verhaal. Want of het nu om uzelf, uw kind of uw partner gaat, elk mens is uniek. Daarom plakken wij geen labels, maar vragen wij u om te vertellen wat er speelt en brengen dat in kaart. Samen kijken we waar het beter kan in uw leven en welke zorg en ondersteuning daarbij welkom zijn.

Het mooie van Connecting Hands is dat wij u zelf kunnen helpen, maar ook verbinding hebben met gespecialiseerde partners. Zo kunnen we altijd maatwerk leveren. En als een oplossing niet meteen voorhanden is, dan zoeken we net zo lang tot u de hulp krijgt die nodig is. Want wij staan naast u. Daarom regelen wij alles, van aanvragen, zorg en begeleiding tot en met praktische zaken als verzekeringen of vervoer.