Logo digitale-sociale-kaart.nl
Logo Financieel Paspoort
Logo voorzieningen.nl
HomeDe Jeugd- & Gezinsbeschermers › Jeugdreclassering
Zoom:

Jeugdreclassering

Doel

Hulp en begeleiding na het plegen van strafbare feiten

Toelichting

De afdeling Jeugdreclassering begeleidt jongeren die met politie en/of justitie in aanraking zijn gekomen. Dit doen wij in opdracht van de Kinderrechter en/of de Officier van Justitie of op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming.

De begeleiding kan plaatsvinden in een vrijwillig kader (maatregel Toezicht en Begeleiding) of in een gedwongen kader (maatregel Hulp en Steun, ITB-plus en ITB-Criem). In het kader van taakstraffen worden Sociale Vaardigheidstrainingen uitgevoerd. Daarnaast voert de afdeling een aantal onder toezichtstellingen (OTS) uit, al dan niet in combinatie met een jeugdreclasseringmaatregel. Hieronder volgt een korte toelichting op de verschillende maatregelen.Jeugdreclasseringsmaatregelen

* Toezicht en Begeleiding

Op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming of het Openbaar Ministerie wordt deze maatregel uitgevoerd in de periode voorafgaand aan de strafzitting en na een detentiestraf. De maatregel duurt maximaal 6 maanden en kan eenmaal verlengd worden. De nadruk ligt hier vooral op de begeleiding. De begeleiding is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

* Hulp en steun

Kan opgelegd worden door het Openbaar Ministerie bij een voorwaardelijk sepot of door de rechter bij schorsing uit de voorlopige hechtenis en bij vonnis. De maatregel duurt maximaal 2 jaar. Naast begeleiding, die gericht is op het oplossen van concrete problemen in de directe leefomgeving (thuis, school, vrije tijd etc.) van de jongere, worden het toezicht en de controle niet uit het oog verloren.

* ITB-plus

Deze maatregel wordt door de Kinderrechter opgelegd aan jongeren die veelvuldig ernstige delicten plegen en duurt maximaal 6 maanden. De nadruk ligt vooral op de controle.

* ITB Criem

Deze maatregel wordt door het Openbaar Ministerie of door de Kinderrechter opgelegd aan allochtone jongeren die voor het eerst of in verband met lichte delicten in aanraking komen met Justitie en over wie zorgen bestaan. De maatregel duurt 3 maanden, waarbij de nadruk sterk op de begeleiding ligt.


Locatie (-s) waar u terecht kunt:

De Jeugd- & Gezinsbeschermers Alkmaar
Bezoekadres: Winkelwaard 494
Postadres: Postbus 385, 1800 AJ Alkmaar
Telnr.: 088 – 777 80 00
E-mail: info@dejeugdengezinsbeschermers.nl

Route / kaart




De Jeugd- & Gezinsbeschermers Haarlem
Bezoekadres: Diakenhuisweg 19
Postadres: Postbus 5247, 2000 CE Haarlem
Telnr.: 088 – 777 80 00
E-mail: info@dejeugdengezinsbeschermers.nl

Route / kaart




De Jeugd- & Gezinsbeschermers Hilversum
Bezoekadres: Burgemeester de Bordesstraat 84
Postadres: Postbus 5247, 2000 CE Haarlem
Telnr.: 088 – 777 80 00
E-mail: info@dejeugdengezinsbeschermers.nl

Route / kaart




Doelgroep

  • van 12 tot en met 18 jaar


Laatste wijziging: 5-12-2022 21:01:34

De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Bezoekadres:
Diakenhuisweg 19
Haarlem

Postadres:
Postbus 12685
1100 AR Amsterdam

Telefoonnummer: 088 – 777 80 00

E-mailadres: info@dejeugdengezinsbeschermers.nl

Website: www.dejeugdengezinsbeschermers.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
De Jeugd- & Gezinsbeschermers staat voor de bescherming van kwetsbare jeugdigen en het zodanig versterken van hun eigen kracht en die van hun gezinnen dat zij zich blijvend (verder) kunnen ontwikkelen tot gezonde en evenwichtige volwassenen die volwaardig deelnemen aan de samenleving.