HomeErinThuis › WoonZaam
Zoom:

WoonZaam

Doel:

U wilt een grote woonstap maken. Daar kunnen talloze reden voor zijn. Denk aan ruimer wonen, langer zelfstandig blijven of duurzamer leven. Begrijpelijk. Voor elke wens bestaat er een andere invulling. Of u nu samen met gelijkgestemden wilt wonen, een zorgfunctie zoekt in uw woonomgeving of een oud bekend pand een persoonlijk herbestemming wilt geven, wij zijn er voor u. Samen bouwen we aan uw woondroom. En dat is een heel avontuur!


Werkwijze:

Er komt veel bij kijken: een gezamenlijk ontwerp, afstemming met de gemeente, als corporatie of als toekomstige bewoner, alleen of met een groep potentiële buren. Vanuit WoonZaam, een collectief concept van ErinThuis en Trebbe, wordt u begeleidt van woonwens tot sleuteloverdracht.

We helpen u bij vragen over wonen, financiën, service en comfort. Ook kunnen we u in contact brengen met betrouwbare specialisten en dienstverleners die zijn aangesloten bij ons lokale netwerk van profit en non-profit organisaties. Dit netwerk reikt van de makelaar en de tuinman tot en met de zorginstelling en de welzijnsorganisatie. Ons netwerk, uw comfort. Want uiteindelijk gaat het om uw droom!

ErinThuis en Trebbe maken het bouwen van uw nieuwe woonomgeving een overzichtelijk, en misschien wel nog belangrijker, onbezorgd proces. U droomt, het bouwen doen we samen. Zodat u zich onbezorgd op de leuke dingen kunt richten.Contactpersoon:
Naam: Ludan Schmid
Telefoonnummer: 074-7600616
E-mail: info@erinthuis.nl


Doelgroep


- Voor iedereen - vanaf 18 jaar


Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- ouderen
- arbeidsgehandicapten
- mensen met een lichamelijke beperking
- mensen met psychosociale problemen
Gegevens ingevoerd: 6-2-2017 19:48:05
Laatste wijziging: 26-1-2022 10:36:14

Aangeboden door:

Logo

ErinThuis


Bezoekadres: Hazenweg 2-1B Hengelo
Postadres: Hazenweg 2-1B, 7556 BM Hengelo
Telefoonnummer: 074 – 76 00 616
Telefoonnummer: 06 – 429 60668
E-mail: info@erinthuis.nl
Website: http://erinthuis.nl/

Route / kaart:Organisatie Type
Hulp- en zorgverlening


Doelstelling of kernactiviteit:
Er komt veel kijken bij het selecteren van en verhuizen naar een andere woning. Dat is helemaal het geval wanneer u uitgesproken woonwensen heeft of, oriënterend of met spoed, op zoek bent naar een woning waar ook zorg mogelijk is. ErinThuis ondersteunt u graag, geheel vrijblijvend!


Soorten diensten of activiteiten:
Ludan Schmid is initiatiefnemer van ErinThuis. Hij vertelt: “Jarenlang heb ik als woningmarktconsultant en makelaar senioren begeleid die door plotselinge gezondheidsklachten van henzelf of hun partner in een situatie terechtkwamen waarbij ze niet meer terug naar hun eigen woning konden. Ook heb ik veel gesproken met ouderen die weliswaar nog niet aan verhuizen toe waren, maar zich hier wel tijdig op wilden voorbereiden. Verhuizen naar een verpleeghuis of (aangepaste) woning kan een ingrijpende gebeurtenis zijn waarbij veel komt kijken. Ik werd dan ingeschakeld om de woning te verkopen, maar merkte dat de senioren of hun naasten vaak met veel meer vragen rondliepen; vragen over het aflossen van de hypotheek, het vinden van woonruimte die aan de wensen voldoet, de kosten voor levering van de (in de toekomst) benodigde zorg, de belastingafdracht over de overwaarde van de woning en de nalatenschap aan eventuele erfgenamen. Zo is het idee voor ErinThuis ontstaan.”


Contactpersoon:
Ludan Schmid
E-mail: info@erinthuis.nl
Telefoonnummer: 074-7600616